https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 23 juni 2009

Vad ska huvudpersonen heta månntro?

Sommar är inte längre semester för mig, det är min bästa skrivperiod. I mitt lilla hus på ön finns ett skrivrum, svalt, med utsikt mot vattnet. Där står min lilla vita mac och väntar på mig. Snart kommer jag. Det pirrar i mina fingrar av skrivlust. Det ligger ett pappersmanus och väntar. Döttrarna har läst och kommit med massor med funderingar. Men är det verkligen något att satsa på? De är så positiva men just nu vet jag inte om historien håller. Det kan jag inte veta förrän jag sitter där och skriver. Jag längtar ut men saker håller mig kvar i stan. Snart kommer jag! Jag har mitt eget manus. Annica och jag har fantastiska planer för sommaren. Ingen bärbok i år, det känns konstigt. Men andra idéer, just nu funderar vi på förnamn. Kan man tänka sig bättre sysselsättning än att sitta på en av våra verandor och fundera på vad huvudpersonen ska heta?

4 kommentarer:

Petra sa...

Ingen bärbok!?
Jag har ju precis läst ut Lingon&Lust och det kändes nästan som historien knöts ihop och blev färdig och då kände jag lite panik. Det måste ju komma fler! Eller hur?

Annika sa...

Härligt med skrivlusten! Kan Hugo vara ett bra namn? :)

Evas värld sa...

Tack Petra! Nog vill vi också vara hos vår familj i Östersund. Men det är så jobbigt när förlaget - Semic - inte vill satsa. Vi har bönat och bett att de ska trycka upp Smultron och svek igen som de makulerat utan att meddela oss. De föreslår att vi ska bekosta tryckningen själva!!!! Ganska ruttet och inte så inspirerande för oss. Så nu finns inte någon Smultron att köpa, finns bara på bibliotek! Kanske blir vår nya bok något du gillar? Hoppas det.
Annika: Det skulle vara den feminina motsvarigheten till Hugo då... vad nu det är?

Annika sa...

Helga?