onsdag 29 juli 2009

Brukar ni somna på er spikmatta och sova djupt?

Det är bara att erkänna. Jag föll till föga. Vid besöket i Vaxholm förra veckan slank en spikmatta ner i Dramaten. Det var bara en tidsfråga, fnissade yngsta dottern.
Och hur är det? Vansinnigt skönt. Jag är bättre i mina värkande axlar.
Men en sak jag måste fråga om - blir ni som testat också lika trötta av att ligga på den? Jag har tagit för vana att ligga en stund på mattan innan jag somnar. Men jag somnar som bedövad på mattan efter tio minuter. Igår kunde Ellen inte väcka mig, radion stod på, hon pratade med mig. Jag sov. Någon gång måste jag ha vaknat och tagit bort mattan, men jag minns det inte.
De kanske inte är bra att ligga för länge? Å andra sidan utvecklar jag på dagtid en väldig energi just nu, när det gäller trädgårdsarbete.
Brukar ni somna på er spikmatta?

9 kommentarer:

Ann sa...

Hej!

Tycker att spikmatta verkar lite läskigt, gör det inte ont?

Jag har precis läst ut Lingon och Lust och tyckte lika mycket om den som de tidigare. Har ni aldrig funderat på att ge ut en La Stella-kokbok?

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hej Ann! Vad glad jag blir att du gillar Lingon. Vi har faktiskt pratat om att göra en kokbok.

Testa spikmattan, det gär faktiskt inte ont, märkligt nog.

Pia sa...

Att somna på spikmattan var mer regel än undatag i början... men nu efter flitigt användande så går jag ner i varv ordentligt... men somnar dock inte lika lätt. Tror att det var kroppens sätt att reagera på något gott som den inte var van vid!

Hoppas Du har det underbart hemma i Svedala!

Läste ut "Vinbär och vemod" på två röda... underbar!!

Kram, Pia

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Pia, bra att veta att mitt beteende inte är helt märkligt!
Hoppas din semester är riktigt härlig med SOL...

Kul att du gillar Vinbär, sen kommer Hallon och så Lingon...
Kram!

Johanna Wistrand sa...

Jag får väl pröva en sån där spikmatta igen, på din kändes det bara som a jag blev alltför solbränd på ryggen...Men å andra sidan så låg jag på helspän och lysrade till ert lockande stök i köket.
Om ni gör kokbok vill jag at ni för in recept från Norrland! Som blåbärskakan! Och den där dippen du gjorde med fetaost och nånting? Och rödbetsalladen, nu blir jag hungrig!

Anders sa...

Jajamen, Visst somnar jag. Min fru har fått instruktioner om att väcka mig efter 10-15 minuter.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tydligen är det helt normalt att somna! Nu blir jag lugn. Jag skrämde min dotter igår med att sova som klubbad med radion på - jag vaknade inte av någonting. Visste inte ens att hon pratat med mig.
Johanna - sommarluncher är verkligen någonting härligt! Det är klart det inte är så lätt att bara slappna av på en främmande veranda mitt i kökspysslet.

Maria Björkman sa...

Jag stämmer in i kören - somnar som en klubbad säl av mattan! Förlorar därmed sköna lässtunder, men vinner i gengäld god sömn och mycket energi!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Man får helt enkelt läsa innan man sänker ner kroppen över den välsignade mattan! Skönt, Maria och Anders, att jag inte är ensam om att somna. Och jag tycker att energinivån stiger....