https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 13 augusti 2009

Vilka böcker slutar du läsa trots goda föresatser

Johanna har så många tips på sin blogg och hon plockar ständigt upp nya funderingar kring läsning. Nu fick jag en nöt att knäcka medan jag sover. Nämligen vilka böcker jag bara vill kasta i väggen för att de är så tråkiga att läsa. Jag lånar länken från Johanna och ger er hennes länk. Titta in här

Jag ska sova nu. Förr när jag var journalist och skulle skriva till exempel ledare så laddade jag ofta huvudet med funderingar innan jag skulle somna. Sedan arbetade min hjärna medan kroppen sov och på morgonen satte jag mig bara vid datorn och skrev meningar som kommit till under sömnen. Nu ska jag ladda mitt huvud med frågan om vilka böcker jag bara tröttnat på och låtit glida ner på golvet och när jag gjorde det. Fundera ni också? Jag tycker att jag ska läsa ut böcker jag påbörjar men ibland går det inte
När slår du igen boken och slänger den i väggen? undrar Nathan Bransford.
Han har fått massor av kommentarer. Jag citerar en:
Jeff Scott säger: There is the Nancy Pearl rule, give it 50 pages. If you are over 50 years of age, you can subtract the number of years over 50 from that rule.
If you aren't hooked by then, you are wasting your time. In contrast, when you have a good book, you remember starting it one morning and then next time you look up and it's dark outside.

3 kommentarer:

Annika sa...

Den bok jag läser just nu, "Lyckan är en sällsam fågel", ligger väldigt risigt till...

Evas värld sa...

Jo,,, förstår dig. Den boken läste jag väldigt ... översiktligt och rätt irriterat.
Jag har försökt flera gånger med en bok av António Lobo Antunes,Jag ska älska en sten, som jag fick av en kär vän och som verkar så bra, men är omöjlig för mig att läsa.

elin sa...

jag lade ifrån mig på chesil beach.. den kändes så torr och gammelmodig!
Lade också bort lyckan är en sällsam fågel!