https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 11 september 2009

Juntan ger Nobelpriset till Joyce Carol Oates

Jag kom hem från en pratglad Juntaträff. Enda problemet är väl att alla är så pratglada och associationssnabba att inget samtal avslutas. Det är visserligen en syjunta men det finns inte bara en röd tråd utan i stället en enda härva av tankar och idéer. Det är mycket som ska ventileras efter sommaruppehållet. Om livets trivialiteter pratar vi inte så mycket, ovanligt lite för en junta kanske. Mest om politiken /bekymmersam/ och en hel del om läsande. Vi var väldigt eniga om att nästa Nobelpris ska gå till Joyce Carol Oates.

Jag kanske var alltför glad och upplivad när jag kom hem för nu kan jag inte sova. Varm mjölk med honung och en dutt kanellikör hjälpte inte. Inte spikmattan heller. Tankarna bara snurrar och jag vill att det ska vara morgon. Min lilla varma sängkompis Mac surrar mjukt i mitt knä, dags att sova blinkar batteriet. Okej, ett till försök. Fungerar det inte stiger jag upp och frostar av frysen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du somnade så att du slapp frosta av frysen! Låter härligt med en härva av samtal, dessutom håller jag med om att Joyce Carol Oates står på tur. Fast vi är kanske så många som säger det att akademien slår bakut och vill göra ett alldeles "eget" val?
Kram A

Evas värld sa...

Slapp frysen, det var tur, vill ju vara pigg idag till trevlig lunch och brors boksläpp ikväll!

Annika sa...

JCO kanske är ett för "populärt" val för adademien?
Igelkotten är ivägskickad - du bör få den nästa vecka... :)

Evas värld sa...

Underbart Annika, jag längtar efter att marinera mig i franska. På B&B ska jag noga kolla Sekwas monter!
Jo, det ligger nog JCO i fatet att hon är så populär och produktiv i stället för smal och sparsmakad.

Victor Estby sa...

Döpt efter Victor Jara som jag är blev jag först lite oroad även rubriken på ditt inlägg. Men det verkar vara en lite mer gemytlig junta du är med i.
Oates håller jag med om. Vore roligt, men är förmodligen inte troligt därför.

Evas värld sa...

Men är du döpt efter Victor Jara! Min äldsta dotter heter Amanda som andranamn efter hans fantastiska sång: Te recuerdo Amanda som jag inte kan lyssna till utan att få rysningar, så bra är den. Det finns en grupp på facebook som arbetar för Nobelpris till JCO!

Victor Estby sa...

Nästan lika vacker är den i Cornelis version: "Jag minns dig Amanda, på en regnvåt gata..."