https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 10 september 2009

Om du vill skriva så skriv NU - vem vet om det finns ett SEN

Jag har så många vänner med drömmar om skrivande och de har så många hinder att redovisa. Sen ska jag skriva, säger de. När jag får ett annat jobb, när barnen blir större, när jag blir av med den här hopplösa mannen som tar all min kraft, när jag inte är så trött eller när jag pensionerar mig. När livet blir lugnare. Som om det någonsin blir det! Sen - vilket hopplöst ord! När den dagen kommer kanske dina drömmar är kvävda, de har dött av syrebrist.

Jag säger att det där är livslögner och undanflykter. Vill du skriva, känner du ett tvingande behov av att göra det, då skriver du. Många av mina böcker skrev jag när livet var tufft, barnen var små, deras far ständigt undflyende, jag hade heltidsjobb. Men jag kunde inte låta bli. Det var inte för att jag var duktig. Det var för att jag måste. Jag skapade mina världar, skrev tidigt på morgonen, närhelst jag fick en stund över.

Så om du drömmer om att skriva: Gör det. Sätt ord på din dröm. Skriv. Det kanske inte finns något sen.6 kommentarer:

Victor Estby sa...

Instämmer till fullo! Antingen skriver man eller så skriver man inte. Så enkelt är det faktiskt.

Evas blogg sa...

Så klokt skrivet Eva! Precis så är det, det finns inget sen för då kan det vara för sent.

Pia sa...

Att blogga är ju alltid en början... eller hur?! Sen vet man inte hur det slutar när behovet växer sig ännu starkare.

Jag började blogga för att jag inte visste vad jag skulle göra av mitt behov av att skriva, då bara ramlade det på plats en dag. Nästa gång det ramlar på plats så kanske det blir något annat.

Evas värld sa...

Victor, Eva Pia... visst är det så, det menar jag ur hjärtat, jag tog inte min egen lust och behov av att skriva på det allvar jag borde ha gjort. Men bättre sent än aldrig.Och att blogga är ett jättebra sätt att skriva ner sina tankar tycker jag också.

Smilla sa...

Jag håller absolut med. Jag har många gånger tänkt precis så - när barnen är stora dåååå ska jag skriva för dååå har jag tid.

Nu skriver jag, till stor del på olika bloggar men också på min första roman.

Evas värld sa...

Jättebra Smilla - det gäller att hitta sina stunder och det gör man när man bestämt sig. En sida om dagen, det blir 365 på ett år...