tisdag 13 oktober 2009

Jag läser böcker med pennan i högsta hugg

Isabel Allende skriver om viktiga redskap i livet: "Ett selektivt minne så att man bara kommer ihåg det som är positivt, en naturlig försiktighet så man är rädd om nuet, och en utmanande optimism för att kunna möta framtiden."
Hon lärde sig också "att vara hjälpsam och inte klaga för det är inte bra för hälsan".
Bra handfasta råd från min kvällsbok just nu. Jag gillar att läsa med en penna i handen och stryka för saker jag tycker om. En bok ska läsas med pennan i högsta hugg (vilket roligt uttryck förresten) så man kan ta vara på aha-upplevelserna! Eller?

5 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ivana - det var ju en bra idé med post it-lappen att kludda på! Jag har också en citatbok, men jag glömmer oftast att skriva i den.
Förr var jag mer vördnadsfull mot mina böcker. Nu viker jag också ett hundöra ibland, skulle inte ha drömt om det förut.Det känns kanske som om jag mer direkt kommunicerar med de böcker jag läser idag, slår det mig nu. Då måste man ju skriva, stryka för, vika öra, det blir som ett samtal.

Jenny L sa...

...det blir som ett samtal." Så fint uttryckt!
När jag varken har papper eller penna tillhands, vilket dock är sällan, och vill anteckna något jag läst, tänkt eller sett, skriver jag sms till mig själv som jag spar i utkastkorgen. Modernt va? ;)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jenny du är så modern!!! Här sitter man med sin blyertspenna och sina hundöron :)

Annika Estassy sa...

Jag gör mentala noteringar som jag givetvis glömmer bort så småningom. Så jag håller med - fram med pennan istället! Eller mobilen då kanske... :)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja, dom små mentala noteringarna sitter inte riktig fast i mitt huvud!