https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 13 oktober 2009

Är det inte väldigt tråkigt att behöva gå och lägga sig?

Tycker ni inte också att det är fruktansvärt tråkigt att man måste gå och lägga sig?
Jag piggnar till efter tio och det känns så kul att läsa, plocka, blogga, fundera. Man borde ju sova, tänker jag. Det är en dag i morgon också - detta förnumstiga uttryck som vill jaga en i säng.
Det enda som lockar mig till sängen just nu är min sängkamrat, Isabel Allende heter hon och jag läser ett kapitel varje kväll i hennes självbiografi om hennes stora, synnerligen livaktiga och härliga familj. Hon skriver så inkännande och varmt om både glädje och sorg i livet. Jag tar Isabel i handen och kryper ner bland kuddarna. Det är väl ändå ingen uppe man kan prata med!

10 kommentarer:

linnea sa...

det finns en liten nattuggla i Östersund som är likadan!
Fast jag läser bloggar på nätterna, bland annat din som jag känner igen mig mycket i! tack för fina bloggen jag kan läsa på nätterna när det snöar här uppe.


kram på dig! /Linnea

Anonym sa...

men bast ar det nar jag ar hemma och vi har langa sena myskvallar!
vill bara saga att den dar boken jag laser nu inte ar nagot vidare....
underbart om du tar med en bok!
ellen

Evas värld sa...

Linnea, jo jag ser ibland på facebook att jag har en liten nattuggla i Östersund! Kul att du läser min blogg, då blir jag glad. Jag hoppas kunna komma till Östersund i början av december -när jag kommer hem från Vietnam. Hoppas det inte snöar då! Kram.

Ellen, bok är inköpt, mysiga kvällar väntar!! Kram

Eva sa...

Jag är en Eva som vaknar i stället för att hålla mig vaken. Förr var tysnaden på kvällen uppiggande, nu är det lugnet på morgonen som får mig att piggna till. Hur olika det kan vara! Glad över alla dina fina kommentarer!

Enn Kokk sa...

Jag har inga stora problem att pallra mig i säng, även om det blir sent - jag är kvällsmänniska och lever ut det nu när jag är pensionär. Men det som lockar är inte själva sängen utan boken som jag bara måste läsa innan jag somnar.

Evas värld sa...

Eva dina morgonkommentarer är för härliga med dessa fina bilder till1

Och Enn, min vän - jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara att inte ha en kvällsbok att längta efter att läsa!

Var dag bär guldkorn sa...

Jo det är förfärligt tråkigt att gå och lägga sig! Om det inte vore för alla vansinniga drömmar så vore det helt bortkastat, tycker jag. Fast drömmarna kan förstås vara hemska och jobbiga (rätt ofta) men tråkiga är de aldrig.

Evas värld sa...

Men jag som inte ens kommer ihåg mina drömmar, Guldkorn! Jag tycker det är så otroligt bortkastad tid att behöva sova när det finns så mycket man vill göra. Men jag minns en tid i livet när jag alltid ville somna före elva, uttröttad!

Annika sa...

Jag älskar att gå och lägga mig! Ibland sitter jag och tittar på klockan och tänker att nej, inte kan jag gå och lägga mig kl. 21 redan, jag måste vänta lite till... Sedan läser jag, eller bloggar, eller löser korsord/sudoku innan jag somnar som en stock. Problemet är väl att jag kan vakna framåt småtimmarna utan att kunna somna om.

Evas värld sa...

Jag ville sova tidigt förr. Kanske jättetrött av jobb och dagishämtning,nu upplever jag en härlig kravlöshet när jag är uppe på kvällarna, vet inte varifrån det kommer! Jag dricker kaffe och fnular omkring...