https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 8 oktober 2009

Sekwa gör årets vackraste böcker

Nu har jag läst ut Den röda soffan av Michèle Lesbre. Det finns en hel del jag blir irriterad på. Samtidigt är det en bok jag tycker om. Jag tycker om att den får mig att tänka på viktiga frågor som har att göra med min egen situation i livet, med den förgängliga kärleken, med vem man är. Hon har meningar i boken som är vackra, viktiga som jag stryker under: "Det som gjorde den här resan märklig var känslan av att befinna mig på randen, fången i min oro, främmande i andras ögon."

Ändå är det något ofullgånget i berättandet, i alla dessa litterära hänvisningar, jag längtar så efter att läsa mer av de historier som finns i boken. Den underbara damen i den röda soffan... historien om henne älskar jag. Den lever. Historien med den ryske mannen hon reser till är alldeles för fragmentarisk, den rör mig inte, förstår inte.

Ja, läs själva. det är en bok som berör, det märker ni ju.
Dessutom gör Sekwa förlag årets vackraste böcker. Den röda soffan är så vacker att jag njuter av att hålla den i min hand.

6 kommentarer:

Eva sa...

Ja! De är så fina. Men jag har också hittat en titel, Bombyx av Anne Rambach, som tunnas ut och tappar formen mot slutet. Omslaget är dock genialt av Niclas Holmqvist.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Vilket sammanträffande! Jag läste ut och recenserade "Den röda soffan" igår. Har också tyckt om den, även om jag precis som du inte förstår det där med Gyl. Men å andra sidan känns den saken inte så viktig heller. För mig. Vänskapen mellan Anne och Clèmence är desto bättre att läsa om.

Förresten: Såg på Boktipset att din och min boksmak överensstämmer till 97-98%. Roligt, tycker jag.

Evas värld sa...

Hej Eva - Niclas H verkar bara dyka upp helt okänd och göra fantastiska omslag, precis som Sekwa, ett litet förlag som går från att vara ganska obemärkt till att bli denna pärla!

Hej Ivana! Det var kul att ses på Bok och Bibliotek. Jag tror att nästa år blir ännu mer av bokbloggarmötenas mässa på BoB! Det borde BoB vara smarta nog att ta vara på.
Och ja! Jättekul med överensstämmelsen mellan vår smak på Boktipset.

Niclas sa...

Nu blir jag alldeles generad. Tack snälla!

Béatrice Karjalainen sa...

Svarade på Svensk Bokhandels enkät om vackraste omslagen just nu och gissa vilka som som fick min röst :-)

Evas värld sa...

Niclas! Beröm är bra, ta åt dig och njut!
Béatrice, nu måste jag också kolla Svensk Bokhandel och rösta!