torsdag 24 december 2009

Kvällen före julafton är det rimstuga hos oss!


Varje familj har sina traditioner. Hos oss är det rimstuga kvällen före jul. Vi har massor med papper, snören, lack... och även om vissa paket är inslagna dekorerar vi om dem. Framför allt skriver vi verser på paketen. Ibland tycker jag att vi kanske köper för mycket julklappar. Men det är  bara så att vi älskar att köpa presenter till varandra. Det är ett tisslande och tasslande och rådslående före jul. Vi fundrar och klurar på vad alla verkligen vill ha, vad som passar den eller den familjemedlemmen och det är så kul!
Sedan vidtar rimmandet. De år jag inte riktigt orkat rimma känns tråkiga. Rimmen - och de är ibland lysande ibland fruktansvärt usla - förhöjer gåvan.

Just nu är jag instängd i mitt sovrum därför att de andra slår in och rimmar på mina paket och jag känner förväntan. Vi har klätt granen, guld och rött, överdådig säger några, ingen får ens viska tacky... för den är fin med sitt glitter, vår gran.
Vi bryter mot godisförbud och äter choklad, vi dricker portvin. Vi fnissar, vi rimmar.
Jag älskar min familj!

5 kommentarer:

Annika Estassy sa...

Jag kan tycka att kvällen före nästan är roligare än självaste julaftonen!Din härliga överdådiga gran får du gärna visa upp som kontrast till allt det sparsmakade vi här hemma kör med i år... God Jul!

Granne med potatisodlaren sa...

Fram för fler rim, mycket mer julgransdekorationer och allt som barnen tillverkat i slöjden. Det är riktig jul. God jul.

Evas blogg sa...

Jag håller med Annika, kvällen före är nästan roligast och mer avslappnad. Då är det bara vi i familjen. Idag börjar den stora släktdagen. Först besök hos svärföräldrar och makens syskon med familjer. Sedan hem och då kommer mamma och min bror hit. Dagen avslutas med midnattsmässa. Men rim på paketen, det är härligt!

Jane Morén sa...

Kvällen före är verkligen rolig, jag köper också för mycket klappar och vi har jätteroligt när vi slår in dem. Jul är så mycket kärlek, förväntan och omtanke för mig.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack fina ni - vi verkar ha samma julkänsla. Dan före dan-kvällen är så härlig. Då kom den rätta stämningen, just det Jane skriver om kärlek förväntan och omtanke. Och visst är det härligt med denna kväll, Eva, Eva och Annica, som innehåller all denna förväntan.
Vi rimmade och skrattade och pojkvännen från Australien bara föll in i våra skratt, klädde granen med oss och allt fungerade... det var kul!