https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 25 december 2009

Ny roman av Anna Gavalda - glad överraskning

Bara sådär, som en skänk någonstans ifrån, ger Anna Gavalda ut en ny roman, hennes femte. Jag fick den i julklapp av Elin och det var en glad överraskning. Ingen av oss visste att en ny bok av Gavalda kommit. L´Echappée belle heter den. En liten tunn roman om några syskon som upplever barndomens kontakt med varandra igen i vuxen ålder. En liten lekfull bok verkar det vara. Det gjorde mig riktigt glad. Inte för att jag helt och fullt gillar allt av Anna Gavalda, men jag tycker ändå att det är ett roligt och sympatiskt författarskap att följa.

4 kommentarer:

Jenny sa...

Min franska är lite för ringrostig för att våga mig på att läsa en Gavalda bok på franska. Har den getts ut på svenska än måntro?

Evas värld sa...

Nej Jenny, den är sprillans ny, Elin var så glad att hon hittade den till julklapp. Den ser inte så svår ut i och för sig. Men Gavalda är ju så poppis i Sverige så den kommer säkert snart, 165 små sidor... Bra språkträning?

Annika sa...

Spännande Eva, låter som en fin berättelse!

Granne med potatisodlaren sa...

Det är ingen risk att du byter dina julklappar ser jag. Både Anna B och Anna G i de hårda paketen. Anna Bergenströms bok om desserter var slut för tillfället när jag skulle köpa den till en kär vän. Hittade en med den knasiga titeln "Mellan hjortron och oliver" mat från Finland, Cypern och Italien. En kvinna med föräldrar från Finland och Cypern uppväxt i Sydafrika boendes i Italien skriver om sin favoritmat.
Hoppas att du får en härlig dag.