https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 10 januari 2010

Och viktigast av allt är så klart: Kärlek

"Jag hoppas att mitt barn ska vilja umgås med mig när han blir vuxen!" utbrast en ganska nybliven mor på festen igår. Ibland tänker jag att föräldrar idag ... de tänker så mycket och är så oroliga. Det verkar finnas så oändligt många regler för en stackars förälder att hålla sig till och jag kan inte minnas att det var så. Jag tog till mig en enda regel och det vete sjutton om jag inte hade missuppfattat den också. Men det var Doktor Spock som skrev  ungefär: Kom ihåg att du är expert på ditt eget barn. De orden gick in i mig och jag gjorde dem till   min sanning. Just det, tänkte jag som inte visste mycket om barn. Jag och barnets far, det är vi som ska utforma ditt liv. Klart vi frågade om råd, vi var till exempel ganska ofta på barnakuten även vid lätta sjukdomar. Men vi kände oss ändå trygga. Vi var ju experterna på just denna lilla fantastiska människa.
Ja någon förstår ju att jag funderar intensivt på detta, just nu, när mitt första barnbarn kommer när som helst. Intensivt efterlängtad. Jag tror det lilla Pyrets föräldrar kommer att ge sitt barn det som är viktigast av allt: Sin kärlek.

2 kommentarer:

Pia sa...

Ja, Eva, det är vi som är experter på våra egna barn, han hade så rätt dr Spock.

Och kärleken är det viktigaste, vilket alla föräldrar av egen bästa förmåga ger sina barn.

När barnen nu är vuxna kan jag se saker som jag kanske borde ha gjort annorlunda, men som ung mamma gör man det man själv känner och tror är bäst. Det viktigast är att lita på sin intuition och inte krångla till allt.

Jag brukar säga att "jag gjorde det jag visste var det rätta", och kärlek är den ingen av mina barn som har lidit brist på i alla fall, vilket jag är övertygad om att inte Dina barn gjort heller.

Kram

Evas värld sa...

Pia, du beskriver precis min metod och hur jag känner!
Kram!