https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 16 februari 2010

Nya utsikter ger nya insikter, muttrar jag och möblerar om

Jag fick ett infall sent igår kväll. Nog skulle det bli bättre om skrivbord och säng bytte plats i arbetsrummet? När jag får ett sånt infall måste jag lyda impulsen. Jag vet inte varifrån jag får krafterna i det ögonblicket men det finns inte en möbel i mitt hem jag inte kan rubba när infallet kommer. Nya utsikter ger nya insikter, säger jag till mig själv och hugger i. Drar och släpar med hjälp av handdukar och mattor jag petar in under möblerna. Bra kvinna reder sig själv. muttrar jag om jag inte orkar och så tar jag i lite till.
Det blev fint! Fönstret kom fram på ett annat sätt och rummet öppnades. Perfekt - tills vidare.

8 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Jag tror det var de mina grannar sysslade med i köket i morse. Putt-skraap-putt-skraap. Får man ett infall så får man.

Evas blogg sa...

Och här har du en som aldrig möblerar om. Mest för att jag är så lat :)

Anonym sa...

Jag bråkar mest med mig själv om huruvida de där tunga pjäserna med affektionsvärde verkligen skall stå kvar eller om jag ska slänga dem överbord och anpassa saker och ting efter rummen.
Men så tänker jag på mina barn.
På att det finns något mycket vackert med att säga att det där skåpet är din pappas farmor och farfars och den där kistan är hans farmors mor.
Allt det där som jag själv förvägrades eftersom min morfar eldade upp sin far slöjdarens och möbeslsnickarens alla alster. Suck. Kram A

Evas värld sa...

Eva du kanske trivs med hur du har det helt enkelt?

A: En sak! Kasta inte. Ställ undan, magasinera, men gör dig inte av med släktklenoder. För mig är det så att de blir mer och mer värdefulla. Nytt kan alltid köpas, gamla klenoder med minnen i är oersättliga.

Pia sa...

Ja, Du Eva, där är vi lika igen! Ger efter direkt för stundens ingivelse. Skam den som ger sig!

När jag möblerade om mitt vardagsrum frågade alla mina vänner vem som hjälpt mig att flytta pianot och bokhyllan och jag tittade frågande på dem. Vem sjutton har sagt att vi kvinnor inte orkar.
Vi kan allt, om vi vill! ;)

Evas värld sa...

Pia! Visst är det kul att bara bestämma sig för att flytta om saker och sen göra det ... efteråt förstår ingen hur jag kunde lyfta ensam men konsten är att släpa och dra och det är vi kvinnor bra på!

Var dag bär guldkorn sa...

Jag tänkte väl att det snart var dags för dig att möblera lite ...
Den enes lisa den andres plåga. För mig räcker det gott att flytta undan bord o fåtöljer för att ta upp o ner dubbelbäddsoffan alla dagar hela familjen bor hos mig.
Men underbart att du fått så fint. Fönster ska man ju inte gömma.

Evas värld sa...

Eller hur Guldkorn, nu sitter jag i Fönstret igen och ser ut på världen :)