https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 26 februari 2010

Varför rear bokhandlarna ut nya böcker till halva priset?

Ovanliga bokreor i Stockholm i år. Igår sålde Hedengrens bokhandel alla sina böcker av svenska författare till halva priset. Idag var det NK som slog till - deras bokhandel sålde ALLA böcker till halva priset. Jag måste undra lite vad det betyder? Det är ju inte pur snällhet och för att de älskar oss läsare så. Jag hoppas att det inte beror på att försäljningen varit så dålig att de bara vill vräka bort böckerna och göra som Akademibokhandeln på många ställen och Åhléns som alltmer väljer det lättsålda och satsar på allt färre titlar. Ja misstanken om att något inte står rätt till är ett smolk i bägaren - för det är klart det är underbart att fynda böcker till halva priset. Om inte ...

4 kommentarer:

Amy sa...

Jag tror att det går ganska trögt med försäljningen för bokhandlarna. Inte för att bokförsäljningen gått ner utan för att fler och fler tycker det är enklare (och billigare) att handla på nätet. Vår lokala bokhandel har alltid skickat ut världens tjockaste häfte men böcker som man kan förbeställa till rean. Men i år var det ett ynka blad och när jag gick dit för att hämta ut mina böcker var det typ 3-4 pers där inne som tittade på dem 2-3 små borden med reaböcker....

Evas värld sa...

Du har säkert helt rätt, Amy. Jag handlade ju också både i bokhandel och via nätet. Ja jag köper mest via nätet nuförtiden eftersom det också ofta är billigare - samtidigt älskar jag ju bokhandlar så det är ett dilemma!

Jane Morén sa...

Söderbokhandeln också med sina 40 % på allt i ordinarie sortimentet. Jag ser en hotande bokhandelsdöd, tyvärr. Till slut har vi väl bara deckarkiosker, det är det enda som behövs. Eller kanske bokhandlar kvar men med få titlar, bara storsäljare.

Evas värld sa...

Jag tänker som du Jane, hur länge klarar sig mina favoritbokhandlar. Det är därför jag blir orolig över halvaprisetrean.