https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 3 mars 2010

Tim Burtons Alice i Underlandet är en fantastisk fantasi att sjunka in i och njuta av

Jag såg Alice i Underlandet 3D ikväll - Tim Burtons filmiska fantastiska version. Och det var som att stiga rakt in i en saga. Jag tycker filmen är magisk och det är så skönt att se den utan att ha fladdrat med ögonen förbi recensioner som säkert måste klaga och hålla någon slags ironisk distans, Jag ger mig totalt för magin  i filmen. Det är så otroligt vackra scener, smink och kläder och alla  förvandlingar är helt enkelt ljuvliga att se. Som när Alice faller och faller ner genom hålet... Jag satt längst fram på balkong, mitt i raden och med 3D så svävade mirakulösa blommor och fjärilar eller mer läskiga saker emot mig genom luften –. det var underbart att sitta just på balkongplats.
Rädd var jag för sagan när jag var liten, den var så obönhörligt hård tyckte jag då, filmen är förvisso snällare och jag tvekar inte att ta med mig barn på den eller kanske något barn vill ta med mig på den? Hallå barn! Jag vill se om den. Jag bara älskar att sjunka in i en så fantastisk fantasi.

8 kommentarer:

Pia sa...

Låter underbart Eva! Bestämde mig när jag såg trailern före Avatar att jag ville gå och se den. Nu får jag se till att det blir av snart!

Evas värld sa...

Absolut Pia - och balkongplats rekommenderas! Det förstärkte min svävande känsla. Härligt med bio.

Ango sa...

Jag var också och såg filmen igår. Jag såg den tillsammans med mina båda döttrar (7 resp 9 år).
Det var verkligen en underbar upplevelse, även om 7-åringen blev väldigt rädd under första halvtimmen när Alice var jagad i Underlandet. Bortsett från det tyckte vi alla tre att filmen var alldeles underbar!

Evas värld sa...

Ango. Ja det kanske är lite läskigt för små barn? Men jag tänker absolut se om filmen med något barn som vill ta mig med.

Annika sa...

Som barn avskydde jag Alice i Underlandet! Har ingen aning om varför, jag som alltid älskat fantasifulla berättelser. Men Alice, nej jag tyckte det var en fånig historia. Nu är jag vuxen och även jag blev sugen på att se filmen när jag såg trailern. Jag ska nog ge Alice en ny chans.

Evas värld sa...

Samma med mig Annika, läskigt och obegripligt! Men filmen älskar jag trots att alla recensenter sågar den - jag undrar vilka de skriver för? Varandra?

Annika sa...

Mais oui, många recenserter är ängsliga typer som sneglar på varandra. Tänk att vara den enda som gillar något - uh så hemskt! Fast fick inte filmen en hygglig recension i DN ändå?

Evas värld sa...

Nja, recensionen i DN var väl bättre än de andra som var rätt usla. Men spelar roll... Sure Svenskanskribenten sa /kritiskt/ att det var Alice som girl power - det var väl en av de saker jag verkligen gillar! Ska bli kul att höra vad du tycker.