https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 3 mars 2010

Denna Alice som ständigt fascinerar

Alice : Åt vilket håll ska jag gå?
Katten : Det beror på vart du vill komma?
Alice : Det spelar ingen roll.
Katten : Då spelar det heller ingen roll åt vilket håll Du går.


Jag älskar det citatet ur Alice i Underlandet. Annars älskade jag inte Alice som barn, boken skrämde mig snarare. I vuxen ålder läser jag den på ett helt annat sätt. Alice har alltid fascinerat och inspirerat. Minns ni Jefferson Airplanes? White Rabbit, inspirerad av just Alice på sextiotalet, en helt underbar psykedelisk tolkning av Grace Slick och Jefferson Airplanes? (bilden)
Som ni förstår - kanske? - ska jag ikväll se Tim Burtons Alice i Underlandet i 3D. Jag ser väldigt mycket fram emot hans tolkning!

4 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Vad du är flitig med biobesök. Vi kom inte iväg igår kväll. Alice går på en biograf 6,5 mil bort och föreställningen började 23. I snöstormen. Nu blir det ev av till söndag.

Evas värld sa...

Eva, det är allt lite lättare att bara ta tvåans buss till Stureplan!

Kimselius sa...

Ja, det är inte lätt för oss som bor på landet när vädret är som det är, men vi har själva valt att bo så här. Klarar mig utan bio, ser filmen när den kommer på dvd, lättast så!

De flesta kommentarer jag har läst om Alice i Underlandet säger att boken har skrämt dem som barn. Det förvånar mig för jag ÄLSKADE boken. Allt var så helt galet, vilket passade min fantasi så bra.

Berätta hur filmen var!

Kramisar Kim

Mattis sa...

Tack för att du påminde mig Eva. Jag tyckte inte heller om Alice nr jag var liten, jag tyckte bara att den var jobbig och tråkig och grå. När jag läser citatet i ditt inlägg så slår det mig att jag är äldre och visare, att jag uppskattar fina citat och dolda undermeningar. Det får bli Alice i underlandet i helgen!