https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 13 mars 2010

Himmelsblå, havsblå. evighetsblå

Jag är alldeles oändligt förtjust i färgen blå, det har säkert mina läsare märkt. Den blå färgen gör mig lugn, jag njuter av den, himmelsblå, havsblå, evighetsblå. Många av mina tavlor har blå toner. En av mina absoluta favoriter, som jag kan sjunka in i länge, är Lina Stenqvists målning som hänger på min vägg. Idag ska Karin och jag gå på vernissage på Hedengrens bokhandel vid Stureplan där Lina nu ställer ut med början idag.

Lite senare: Nu har jag varit på utställningen och jag kan säga att jag bara älskar Linas konst, det finns en stämning i hennes bilder som jag tycker så mycket om och ett fint ljus, ni måste titta in och se på tavlorna! Bilden till höger vill jag så gärna ha –  det går inte men jag älskar den!
Bilden är inte så skarp som den borde vara, min kamera gick sönder så jag använde mobilen

7 kommentarer:

Victor Estby sa...

Blått kan vara väldigt vackert, som här:
http://www.youtube.com/watch?v=_kSdTPigq60

Kimselius sa...

Älskar också blått, håller på att renovera köket, helt i blått. Jättesnyggt! Men när det gäller kläder vill jag ha rött.
Kramisar Kim

Evas värld sa...

Blå kläder också, har till och med beställt glasögon med lavendelblå bågar...

Annika sa...

Tack för tipset om utställningen - måste förbi i veckan och kika lite.

Granne med potatisodlaren sa...

Blått är så mycket. Havsblått, himmelsblått snöskuggornas blå färg och så de fina bilderna av Lina Stenqvist du visar. Blått är en underbar färg att måla med.
Min favoritfärg på kläder är olika gröna och umbrafärgade toner.

Pia sa...

Jag älskar rött!! Alla varma röda färgtoner, och det är den färgen jag helst väljer i mina kläder, förutom grönt, brunt och terracotta.
De färgerna är också genomgående i mitt hem.

Evas värld sa...

Missa inte att svänga runt hörnet längst ner, där hänger en av de finaste bilderna vid disken, Annika!

Eva Granne i dina bilder finns ofta så fantastiska blå toner, jag älskar att titta på dina bilder där ljust skiftar så vackert.

Eva och Pia - ni verkar tycka om samma färger på era kläder. Jag har som sagt sedan länge en blå period, men ett tag var det mer rött och varma färger jag föredrog.