fredag 12 mars 2010

Nu dagdrömmer jag om Sauve, en liten stad i södra Frankrike

Plötsligt vill jag bara rymma. Frågan är med vem? Saken är den att vi hyrde min vän Annikas hus i Sauve i södra Frankrike för ett antal år sedan. På fest i lördags träffade jag den man som köpte hennes hus och nu har jag fått en broschyr om Sauve och bilder därifrån som gör att jag börjar drömma. Det är så fint! En liten perfekt medeltida stad, bara en timme från Montpellier, där allt finns. Och huset är så vackert. I Sauve finns också ett litet hotell som ägs av några svenskar som också var på festen, L´Olive, heter hotellet, läs här. Vilken liten by för ett skrivarläger, eller bara för en skrivvecka eller två... jag drömmer mig bort! Jag drömmer mig dit.

13 kommentarer:

Kim M Kimselius sa...

Nu packar vi väskorna och reser dit! Jag är så trött på snön! Tänk om vi ändå kunde göra det Eva... Jag slänger en blick mot min fullklottrade almanacka och inser att jag får fortsätta att drömma... men någon gång kanske...
Kramisar från Kim

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Kim! Vi skulle kunna hyra hela hotellet och ha skrivläger med härliga besök på vingårdar!

Kim M Kimselius sa...

Jag vill, jag vill, jag vill... Åh, tänk om det vore möjligt! Det skulle vara helt fantastiskt! Tror du vi skulle få fullt hus?
kramisar Kim

Annika Estassy sa...

Tack för tipset! Ska genast kolla... Det är verkligen fina trakter. Vet du att Bezier har 300 soldagar om året? De flesta är så fokuserade på Provence, men jag tror att Languedoc kommer stark.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Kim, det är ett mycket litet hotell :)

Annika, jag tänkte på dig när jag skrev inlägget. Jag tycker Languedoc är ett fantastiskt område och Sauve är en så oförstörd gammal stad. Väldigt fin! Det var länge sen vi var där - men jag tror inte mycket ändrats. Kanske en idé för dig och T!

Johanna Wistrand sa...

Jag hänger på om ni ordnar skrivarvecka där! Skrivretreat.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ju mer jag tänker på det desto underbarare låter det. Hotellet öppnar i april, jag ska kolla med ägarna hur planerna ser ut! Jag skulle behöva en vecka med skrivande OCH trevligt sällskap. Utan vänner försmäktar jag vid detta ensamma skrivbord!

Anonym sa...

Åh vad vackert och mysigt det ser ut! Även jag är otroligt svag för sådana där små franska, medeltida byar där man verkligen kan *känna* historien.. Om jag sedan som bokmal inte minns helt fel är det i de trakterna båda Kate Mosses böcker utspelar sig, Kryptan och Labyrinten. Det får en att ännu mer vilja åka dit!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Eli - visst sätter det igång ens drömmar!

Jane Morén sa...

Vilken underbar dröm, jag känner starkt att du kommer förverkliga den, du är som en av mina väninnor, hon säger en sak och så blir det så. Jag skulle hemskt gärna åka dit på skrivkurs! Jag har aldrig varit i Frankrike, men lite franska kan jag.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jane du skulle gilla att åka dit. Sauve är en sån fin liten stad och det är nog ingen dum dröm att fundera på...

Granne med potatisodlaren sa...

Vilken plan! Den vill jag vara med och förverkliga. Tänka att kliva på ett plan i snödrivorna och landa i vårdofterna.
Vilken energi och vilken kraft jag skulle få.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja Eva, det skulle ge oss energi! Jag drömmer om Sauve och jag drömmer om Korsika.