https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 12 mars 2010

Ulrika Lidbo fick årets Slangbella

BUS årliga debutantpris Slangbellan för bästa debutbok i kategorin barn- och ungdomslitteratur 2009 går till Ulrika Lidbo för Decembergatans hungriga andar (Alfabeta).


Jag lovade att återkomma igår efter den trevliga Slangbellan-utdelningen och berätta vem som vann. Här är juryns motivering: 
En stor och slående livsglad språklig energi bär fram den mörka berättelsen om hur Jenny bantar sig bortom sans och vett, för att bli "smal som andra".
Barn- och ungdomssektionen inom Författarförbundet (BUS) läser varje år den samlade utgivningen av debuterande barn- och ungdomsförfattare. Det är en noggrann granskning som strävar efter att lyfta fram en unik röst, en litterär talang och en ny spännande kollega. 2009 utkom ca 120 titlar.
Priset delades ut den 11 mars. Vinnaren erhöll en handtäljd slangbella av författaren Kalle Güettler, ett vackert diplom av 2008-års pristagare Kristina Digman samt 30 000 kronor.
Den allra första Slangbellanpristagaren genom tiderna var faktiskt Ylva Karlsson som i höstas fick Augustpriset för sin bok Skriv om och om igen som vill uppmuntra till skrivande! 

Inga kommentarer: