https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 26 april 2010

Det finns alltid något nytt att upptäcka i Paris

Det är så underbart hur vi ger och tar bitar av Paris till varandra. Mitt gamla område var på vänstra stranden, under det år jag bodde i Paris var det ytterst få gånger jag korsade Seine.
Högra stranden var något jag upptäckte senare, kvartenen i Le Marais till exempel när jag bodde på svenska kulturhuset. Hela området kring Bastiljen och Rue Oberkampf som Elin visade mig och Belleville där Ellen bodde ett år. Igår tog Ellen med mig till Canal Saint-Martin, en underbar picnicplats mitt i Paris längs en stilla kanal med gulliga caféer och mysiga restauranger. Och igår gick vi omkring i Pigalle där jag inte brukar gilla att vara - men nu visade hon kvarteren kring Saint Georges och det var helt underbart. Som ett Paris för länge sedan.
------------------------------------------------------------------------------
Idag är vi ända bortanför Eiffeltornet, på Unesco där hon praktiserar. Jag sitter i biblioteket och skriver och det är ett under av fridfull tystnad och ordning.

5 kommentarer:

carina@pocolococreativo sa...

Saint Georges är underbart, det skulle ta mer än ett liv att upptäcka allt som Paris har, alla sidor, alla små områden som har något att berätta.
En gång bodde jag i Paris i sex månader och jag grät hela vägen hem till Stockholm när jag flyttade hem igen. Men det var bara för en stund, det fanns ju så många fler städer och länder att upptäcka. Sen hamnade jag i St.Petersburg, som i många avseenden och minus kommuniståren påminner om de gamla kvarteren runt Saint Georges...

Evas värld sa...

Minns första gången jag varit i Frankrike och grät hela vägen hem på tåget, det är som du säger, man kan tillbringa ett liv här och ständigt hitta nya kvarter! Kram!

Beatrice sa...

Längtar tillbaka när jag läser om dina "nya" upptäckter.

Evas värld sa...

Det är så med Paris, Beatrice, jag längtar alltid tillbaka hit!

elin sa...

ååå jag vill också va där med er!!!!