https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 27 april 2010

På vandring i Paris

Vi gick från Unesco vid Ecole militaire, strövade förbi Dôme des Invalides ner mot Quartier Latin, nästan förbi min gamla gata. Gick över Pont des Arts och tog en bild med min mobil just där, förbi Louvren och upp mot Operan och sedan mot Pigalle. Vi gick i kanskre två timmar oavbrutet. Sedan vek vi av in mot Saint Georges och åt middag på en fantastisk japansk restaurang. Japanska desserter är vi inte så svaga för så det blev en bakad chokladskapelse på Hotel Amour, ett hajpat ställe strax intill. När man satte skeden i bakelsen så rann det smältande het choklad ur den - den var till och med godare än vad Ellen sagt. När vi ätit upp promenerade vi från Rue des Martyrs till Gare du Nord, klättrade sex trappor upp - det går lättare för varje gång - nu ska vi se ett avsnitt av Greys på min dator. Jag kan bara säga en sak: Vi har det bra.
Dessutom har jag varit intensivt flitig med Annicas och min bärkokbok idag och fått massor gjort i det tysta fina Unescobiblioteket medan Ellen skrivit på en rapport om trafficking.

6 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Den bron hade jag gärna korsat. Det är så fint att få följa med på er promenad. Jag ser bilder i mitt huvud, men de är ju ganska föråldrade nu. Känner ett behov av att uppdatera dem om man säger så. In real life. Jag stod på en annan bro som korsar ett annat vatten och var vårrusig igår.

Evas värld sa...

Eva, härligt med vårrus! Det är så märkligt med Paris, så mycket är likadant, evigt, men så finns det förändringar som gör att man ser allt på ett nytt sätt! Klart du måste åka till Paris, vandra på gatorna, känna dofterna se allt nytt och allt välbekant!

Evas blogg sa...

Och tänk Eva (jag nästan skäms), jag har aldrig varit i Paris!

Evas värld sa...

Men Eva så härligt att ha Paris kvar! För egen del har jag aldrig varit i Rom, dit vill jag åka!

Anonym sa...

jag vill också åka till Rom!!!!!!
och Madrid!!!ellen

Evas värld sa...

Ellen, klart vi ska åka dit....