https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 21 april 2010

Vi skapar historier tillsammans med sjuorna

Deckarskola med tre sjuor i rad under förmiddagen. Vi försökte tänka nytt - så här: Om eleverna får vara med och spåna fram en historia, en spännande deckarnovell i närmiljö, kan Annica och jag lämpligt ge en massa skrivtips. Om synopsis, personkort, dialog, ledtrådar med mera. Det fungerade bra! I första historien brändes skolan upp av en barnhatande vaktmästare. I den andra stals alla datorer på skolan och det upptäcktes att en liten kille sov i datasalen på nätterna - spännande. I den tredje blev huvudpersonen beskylld för att ha snott en massa kläder och delat ut för att bli populär när det i själva verket var hennes granne som var TJUVEN. Fattar ni hur kul det var? Vi har tröttnat på att tala mest om oss själva och författarrollen, vi ville att de skulle använda sin fantasi. Det är det roliga - att skapa historier tillsammans.

5 kommentarer:

Kimselius sa...

Låter som om ni har haft jättekul! Ska föreläsa på fredag. Försöker också få eleverna att vara aktiva, det är tråkigt att stå och säga samma sak om och om och om och om igen... Hoppas att allt är bra med dig. Kramisar Kim

Evas värld sa...

Kim, visst måste man ständigt hitta på nya saker - annars blir man som en gammal grammofon på repeat. Vi har kul men man blir helt slut!

Var dag bär guldkorn sa...

Åh, vad härligt det låter!
Bra jobbat ... av både er och alla sjuorna.
Killen som sov i datasalen om nätterna, det blir man ju otroligt nyfiken på, till exempel.

Jenny sa...

Vad inspirerande det måste ha varit, såväl för sjuorna som för er!

Evas värld sa...

Hej Jenny! Vi hoppas några blev inspirerade och kanske fick nya infallsvinklar på skrivandet - det är kul att utmana sig själv också och det gjorde vi.