https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 19 maj 2010

Det är ofta rektorn som är boven!

Vi har varit flitiga, Annica och jag. Igår och idag har vi haft deckarskola. Igår i Bagarmossen med gulliga frågvisa femmor, idag med vetgiriga sjuor i Knivsta. Vi har kul! Tillsammans med eleverna hittar vi på en deckarintrig. Det blir förstås olika varje gång - men i elevernas fantasivärld är det påfallande ofta rektorn som är boven!

6 kommentarer:

Kimselius sa...

Oj rektorn... Ja förr sa man ju alltid att det var hovmästaren. Måste vara kul att ha en deckarskola för eleverna. Kramisar Kim

Sofie B-C sa...

Haha, stackars rektorn! Och så skönt för barnen att få "veta bäst" ibland:) Vad kloka ni är -det måste vara härligt för ett skolbarn att få skriva lagar!

Har även gått med funderingar kring nedanstående inlägg. Mitt svar är överarmar ... Nu har jag samma armar som min mormor brukade ha -minns hur jag låg och tittade på dem och undrade hur de "blev så". Efter ditt inlägg tänker jag anta en mer "loud and proud" inställning:)

Evas värld sa...

Kim och Sofie:Det är kul för vi ser hur lärarna hickar till när eleverna bestämt utser rektorn till bov! Det här är ett nytt roligt sätt att arbeta i skolan.

Sofie: det hemska är ju verkligen att man blir påverkad nästan utan att veta om det, ser kritiskt på sig själv utan att riktigt förstå var den kritiska blicken kommer ifrån... smygande gift-påverkan!

elin sa...

Haha. vad roligt! Så bra metod ni har arbetat fram att få dem att engagera sig själva..

elin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Granne med potatisodlaren sa...

Jag är inte förundrad. Rektorn i den organisation som finns idag är en person som varken finns i undervisningen, eller som tar ansvar. Vi har en rektor i byn som anser att det är viktigare att åka på möten med andra rektorer än att leda det dagliga arbetet. Då är det nog så lätt att låta denna frånvarande maktfaktor vara boven i dramat.
Jag tycker er idé om deckarskola är lysande för att få unga att börja skriva. Och låta fantasin spela.