https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 27 maj 2010

Schlagerfestivalen - är det en parodi eller?

Schlagerfestivalen, är det en parodi eller? Folk i fruktansvärda kläder sjunger dåliga sånger,  mest på engelska. En vindmaskin blåser dem nästan av scenen. En galen kvinnlig programledare  upprepar att hon får rysningar över hela kroppen (det ska vara positivt)  av de hemska låtarna. Varför engelska? Varför inte det egna språket? Varför alla dessa vulgokläder. Och varför, varför ljussatte man den stackars schweizarens enorma öron så det såg ut om om han skulle flyga iväg med dem? Fast just det var ganska roligt.
Lilla Anna var befriande enkel  och fin. Synd att hon inte sjöng på svenska bara.
Men vilket uselt program - allvarligt : Man kan bara se det som en parodi.

10 kommentarer:

*P* sa...

Tryckte igång tv:n när jag skulle äta lite sen kvällsmat. Men vet du? Jag fick stänga av ljudet! Valde såklart en annan kanal efter en stund.

Nu ska jag krypa till kojs med min bok istället. =0)

G'natt!

Evas blogg sa...

Kan inte annat än hålla med dig. Sha la li sha la la.....

KaosJenny sa...

Jepp, det är en parodi... men det roar ganska många

Hanneles bibliotek sa...

Förr i tiden var det väl parodi,
men nu är det på riktigt..

Kimselius sa...

Anna var klart bäst! Där var det melodin som framhävdes... Och det är väl det allt handlar om MELODIfestival... Fast efter gårdagens program börjar jag undra. Kram Kim

Evas värld sa...

Jag gillar jättemycket Annas melodi, Kim

Jenny, jag brukade titta. En av anledningarna förr var att jag älskade att höra när de sjöng på franska, det var jag svältfödd på som barn

Hannele. Eva, P: Det gick inte att höra eller se, det var så överväldigande vulgo. Vad säger det om teve att en så brutalt dålig pseudohändelse får kosta så orimligt mycket och får så sjukt mycket publicitet? Lägg ner eländet tycker jag. Gör BRA teveunderhållning i stället.

Granne med potatisodlaren sa...

Signe, 19 år, bara gapade: Hur kunde den döende damen från Ukraina komma ens till semifinal?
Vi mer luttrade kom fram till att det är fortfarande inte en festival om bästa schlagern.
Och jag blev förvånad över mig själv. Jag tycker verkligen att Anna är bäst. Jag som aldrig brukar kunna engagera mig i Eurovision song contest.
Mera Anna och mindre festival!

Annika sa...

Anna var söt som en luciatärna men hennes låt var helt enkelt ingen ESC-låt och har aldrig varit (jag tycker personligen att den är tråkig men det är jag det). Problemet är att Melodifestivalen i Sverige är ett program som framför allt tilltalar oss "äldre" medan motsatsen råder i de flesta andra länder. Då uppstår en smakkrock. Jag tittar på ESC men låtarna jag gillar brukar vara chanslösa. Dock brukar jag gissa rätt på topp 5!

Jenny sa...

Eva, efter att ha läst din recension av ESC inser jag att jag gick miste om något. Jätteroligt det där om vindmaskinen som nästan blåste artisterna av scenen och ljussättningen av Schweizarens öron. :)

Evas värld sa...

Ja ni, varför tittar man egentligen... nu tittar jag igen. Gillar Tysklands underfundiga låt. och det är trevligt med de runda damerna från Island och Irland med stora röster och stora midjor.