https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 29 juni 2010

En perfekt sommarförfattardag

Stilla dagar på ön - samtidigt som det är länge sedan jag var så flitig. Den nya bokidén har mig i sitt grepp, det går sakta framåt men det viktiga är att historien nu släppt in mig och vill bli skriven. Jag har bultat på ett tag kan man säga.

Så som idag vill jag att det ska vara, uppe tidigt, skriva innan min lilla familj kommer upp. Först en kopp kaffe på verandan, tidningen kommer redan klockan sex till bryggan så jag lufsar ner och hämtar den. När Ellen är här brukar vi fina dagar ta ett morgondopp då - men jag vill inte bada alldeles ensam tidigt på morgonen.

Efter min frukost skrev jag och såg i ögonvrån mina gröna björkar och det glittrande vattnet. När skallen blev trött på fantasi tog jag itu med en massa rolig adminstration kring bärböckerna och kokboken som snart kommer. Idel angenäma sysslor.

Min spis har gått sönder så det tog en och en halv timme att koka potatis - det är det enda mörka molnet, jag måste köpa en ny spis och det ingick inte i sommarbudgeten. Frånsett det var sillunchen god och sedan tänkte jag i horisontalläge i skrivrummet en stund, som det så vackert heter när man slumrar, innan jag skrev igen.
En sommarförfattardag!

4 kommentarer:

Victor Estby sa...

Härligt, Eva! Utom spisen.

Jenny sa...

Vilken härlig sommarförfattardag! Du vet då precis hur livet ska levas. Kram!

Granne med potatisodlaren sa...

Minus spisen en plusdag. Lycka till med både berättelse och elproblemen.

Evas värld sa...

Victor, vad vore livet utan smärre problem att lösa!

Härlig dag Jenny.Precis lagom blandning

Eva Dagen var som livet, höjder och dalar, saker som gör att fantasin får hållas igång på olika sätt och på olika nivåer!