https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 23 juni 2010

Nyrensad strömming, kärlek och käk

Solen skiner över ön. Allt är frodigt grönt och flaggorna vajar över de små röda stugorna. Det är inte så många som flyttat ut så allt är lugnt. I morse gick fine grannen Sven förbi och hojtade när han såg mig: Vill du ha strömming?
Klart jag ville. Så nu har jag rensat - jag är jättedålig på det. Det är så svårt att pilla bort ryggbenen utan att få med halva den lilla strömmingen. Har ni något knep? Jag rensade i alla fall klart och åt stekt strömming på hårdbrömacka.
När jag ätit arbetade jag ett tag vid mitt nya arbetsställe i ett  verandahörn. Sara på Förlag 404 hade skickat PDF på vår nya kokbok: Kärlek och Käk. Det ser så fint ut! Katja har tagit fantastiska bilder av maten vi lagade, Annica, Sara, Ellen och jag, några dagar för ett tag sedan i Peters kök i Östersund.
När jag arbetat ett tag bytte jag spole på mitt mest älskade trädgårsredskap, min trimmer, lyckades byta tråd, gick stolt ut och klippte en bit av stigen. Den älskade trimmern fungerar tyvärr bara korta stunder, kanske är tur för min rygg! Nu måste den laddas igen.
Ja, jag ville bara ge en nästan otäckt mysig bild av en vanlig förmiddag på ön. Stövlar på, röd keps på huvudet. Jag trivs!

7 kommentarer:

Evas blogg sa...

Låter helt underbart!! Som en sommar när den är som bäst. Här är det fortfarande kallt och jag tillbringar dagen i stan.

Monika Häägg sa...

Det låter verkligen sommar om din förmiddag!

Granne med potatisodlaren sa...

Vad bra att ha en sådan härlig dag att tänka på när vi sitter hemma och ser ut över vintern. Och färsk strömming, det kallar jag mat.

Kim M. Kimselius sa...

Underbar dag! Låter som du verkligen njuter och laddar batterierna, trots lite jobb. Kram Kim

Enn Kokk sa...

Men du måste väl inte bena ur strömmingen?

Evas värld sa...

Enn! Det är just den frågan jag ställer mig: måste jag inte ta bort ryggbenet? Hur gör du? Jag klipper huvudet och stjärten med en sax, klipper upp och drar ut inälvor och sen försöker jag sprätta bort hela benet.... men vad blir kvar? För litet!

Kim, utan jobb blir jag helt nervös. Sommaren brukar vara min bästa skrivtid,

Monika, just idag var en perfekt sommardag! Hoppas du också har det fint.

Eva, av hela mitt hjärta önskar jag sol över Jämtland!

Det är bra att lagra sommardagar för att tänka på under vintern, Eva!

Kim M. Kimselius sa...

Förstår dig! Skrivarstugor ger ro och harmoni! Skriv på! Kram Kim