https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 4 juli 2010

Tankar kring "I nöd och lust" - och lite ö-livBild ovan: Sommarlivet på bryggan så som Elin ser det
Visst läser man på ön. Men inte tittar man på teve särskilt mycket. Vi hinner inte, det är så mycket som ska fixas, planteras om, planeras och framför allt njutas av. Men innan jag somnar på  kvällen, ganska trött i kroppen av grävande och klippande, så läser jag några sidor i  Elizabeth Glberts nya (ni vet hon med Eat pray love) Den heter I nöd och lust - En tvivlare försonas med äktenskapet. Det är dels en självbiografisk bok om hennes vedermödor med   bröllop med förhinder med den man hon älskar men dels  också många kul funderingar om äktenskapet som institution.
Ett år innan jag gifte mig (länge sen!) var jag med i ett reportage i Expressen stort uppslaget med bild och braskande rubrik: Hon vill inte bära hans efternamn. Det var en intervju med mig och min dåvarande sambo om varför vi levde ihop utan att gifta oss - vilket skandaliserade fina faster Elsa.
Stor glad bild på oss två.
Men två år efter det, i juni, var det jag som gifte mig ändå med min nya himlastormande kärlek. Det kändes bara så rätt för oss då att visa hela världen att vi trodde på vår kärlek.

Men hans efternamn bar jag inte heller, mitt eget är det jag vill ha, bara det.

Livet på bryggan

Livet ur nytt perspektiv, Milton i nya barnstolen 

4 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Godmorgon du som är i paradiset. Du har helt rätt. Varför ska någon byta namn för att de gifter sig. Om det inte är praktiskt på något sätt. Jag har dubbelnamn för att att jag hade en namne som vikarierade på redaktionen. Jag hade inte tänkt ha min mans namn annat än som mellannamn, på samma sätt som att jag heter Margareta. Men så blev det inte.

Ting o Tankar sa...

Hej! Tack för boktipset! =)

KaosJenny sa...

Jag tycker att det är bra att bröllopsreglerna har luckrats upp så att man kan göra mer som man vill både med bröllop och namnbyte. Jag bytte inte, det hade känts fånigt, jag hade haft mitt namn i 37 år. Det funkar fint att inte alla i familjen heter samma. Barnen heter Mannens namn eftersom det är ovanligare. Tack för boktipset. blir nog senare i sommar. Själv läser jag om 100 åringen som gick ut genom fönstret... Kram

Evas värld sa...

Jenny: Hundraåringen står på min lista över böcker jag vill lyssna till i sommar!

Hej Ting och tankar! Kul att du tittade in!

Eva! Det är för roligt också med alla olika förnamn, undra hur många Eva Margareta eller Eva Birgitta (=jag) som föds idag? Jag tycker Eva borde få en renässans!