https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 24 juli 2010

Vilken glad dag med boksläpp, jordgubbspajer, läsare, familj och entusiasm

Annica, jag och Sara pratar. Jag har lånat bilden av bloggvännen Eva som var där!
Jag har haft en helt underbar dag i Östersund. Solen sken i morse, jag tog på mig min fina blus från Vietnam, översållad med körsbär, så passande för att lansera Bärböckernas kokbok Kärlek och käk. Idag öppnade Yrans Krogstråk och det var massor av folk i rörelse på Östersunds gator. Vår förläggare Saras svärmor hade bakat flera hundra jordgubbspajer efter ett av våra recept och det bjöd Förlag 404 på vid releasen. Plus jättegott iste från Brunkullan. Vi stod i solen och pratade om boken och om vårt skrivande Sara, Annica och jag. Det var massor av folk och vi signerade bok efter bok.
Äntligen finns också Smultron och svek i nytryck (Förlag 404) och den sålde. Massor av läsare frågade varför vårt förlag Semic inte ger ut de två sista bärböckerna i pocket? Bokhandlarna bad oss också om det: Vi kan sälja massor, säger de. Sanningen är att vi inte har något svar. Det är ett förlag som inte vill satsa på oss, så enkelt är det. Vi bönar och ber att få våra rättigheter tillbaka så vi kan göra egna pocketar... Författarlivet är sånt också ibland. Motstånd där man minst väntar det.
Men idag var en glad dag!
På bilderna: Sara förlagschef, Kerstin, Matilda och Maryeme på bokreleasen. Alla hör vi ihop!
Vet ni vad, hela släkten var där, mina "syster"döttrar Matilda och Maryeme serverade pajer, Kerstin sålde böcker, Peter körde saker, Saras svärmor och svåger bakade, Annicas svärföräldrar var entusiastisk publik, dessutom var vår fina fotograf Katjas hela familj där. Bärböckerna handlar om bland annat familjerelationer...  Och mat.

Jag vill säga att det var en perfekt release som Förlag 404 bjöd på. Jag har aldrig haft en så rolig release med någon av mina böcker (ganska många, 27 sådär!). Men detta lilla nystartade förlag vet hur det ska vara. Vlken glad dag. Nu hoppas jag att många köper boken, det är en stor satsning för Sara och Förlag 404.

6 kommentarer:

Monica sa...

Vad trevligt och roligt det ser ut alltsammans, hoppas det blir riktigt bra med det förlaget. Och synd ni inte får era rättigheter till det andra, är ju era böcker kan jag tycka. Men vilken uppbackning ni hade idag, flera hundra pajer, låter hisnande:-).

Evas blogg sa...

Ja det var en härlig stund där i solen! Du var så fin i din blus och både du och Annica strålade där ni stod. Jordgubbspajerna var så goda (vilken tur att du sa till oss att de fanns!!). Jag har bläddrat igenom boken och den är SÅ fin och inspirerande. Vad kul att dagen blev så bra!!

Kim M. Kimselius sa...

GRATTIS till en lyckad release! Sådana dagar bär man inom sig länge. Kram Kim

Jenny sa...

Så roligt Eva! Det ser ju helmysigt ut på alla bilder också. Grattis till en glädjens dag och ett härligt minne!

Anonym sa...

Hej, finns er fina kokbok ute i bokhandeln nu. Hoppas på det.

Hälsn. Lena i Gävle

Evas värld sa...

Hej Lena! Jag hoppas den hunnit ut i bokhandeln i föer städer än Östersund där jag vet att den finns. Annars kan man köpa på nätet också
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197896519