https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 20 augusti 2010

I september drar vi till Island

Vännen Eva skriver så fint om sin resa till Island i bloggen att jag blev inspirerad. Så nu har Maria och jag bokat en resa dit. Vi har varit på Island tidigare, när vi gjorde intervjuer till boken Krossa glastaket. Då var vi bland annat hemma och drack sherry hos Vigdis Finnbogadottir, det är ett kul minne!
Vi åkte runt till allt man borde se. Den här gången packar vi ner våra macar, det är en arbetsresa (också), vi tänker skriva och vara flitiga men också ha tid att ströva omkring i Reykjavik, göra någon liten utflykt och köpa massor av isländsk lakritschoklad. Det blir vår "svarta" synd. Svarta Döden avstår vi gärna från att dricka.
I mitten av september åker vi några dagar Ska bli kul!
Jag vet redan vad jag ska ha med som reselektyr: Jón Kalman Stefánsson  Himmel och helvete som min bror  John Swedenmark översatt. Jag tyckte mycket om hans tidigare bok Sommarljus, och sen kommer natten

13 kommentarer:

Enn Kokk sa...

Får jag rekommendera också Arnaldur Indridasons deckare i isländsk miljö. De är mycket läsvärda - du kan läsa mer på min blogg, under Kulturspegeln, Deckare.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag undrar så hur de har det. Människorna på Island som får betala riskkapitalisternas lek med hela landets tillgångar. Hoppas att allt är till det bättre.
Du hittar till de mest spännande hörnen i vår värld. Dit vi andra längtar.

Evas blogg sa...

Jag rekommenderar också Indridasons deckare. Och hoppas ni får kreativa dagar i Reykjavik. Kan inte finnas bättre stad för ökad kreativitet!

Evas värld sa...

Eva och Enn, tack för inspirationstips. Jag har nosat på de deckarna, nu får jag ta mig an dem!

Eva Granne, det undrar jag med. Men det verkar finnas en så otrolig skapande energi på Island så jag hoppas på det bästa.
Det gäller att utforska de spännande hörnen medan orken finns :)

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag vill också åka till Island nån gång i framtiden, det är landskapet som lockar.

Är det din bror som översätter Stefánsson? Det visste jag inte. Jag gillar båda böckerna!

PS. Tack för "Kärlek och käk", den är jättefin. Måste absolut provlaga något så småningom.

Evas värld sa...

Ivana, Island är fantastiskt. Man blir helt tagen av naturen där. Dit tycker jag du ska åka.
Kul om du gillar kokboken!

Anonym sa...

Har läst båda böckerna, tyckte bäst om Sommarljus men även den andra var bra rekommenderar även Solskenshäst av Steinunn Sigurdardottir. En litet annorlunda bok, Den goda fröken och Huset, Halldor Laxness med illustrationer av Siri Derkert hann jag också med i våras. Var det askan som påverkade bokvalen månntro??
Eva

Evas värld sa...

Eva, vilka härliga boktips. Jag minns när jag läste Salka Valka en gång för länge sedan. Och Steinunn S har jag också läst någon bok av - dock inte denna. Kul att se hur man inspireras till läsning av resor och naturfenomen!

Evas blogg sa...

Tror aldrig jag träffat så kreativa människor som på Island.

Kim M. Kimselius sa...

Åh, vad underbart att resa till Island. Jag ska dit i april 2011. När jag var där i oktober förra året bodde jag på ett jättemysigt pensionat i den gamla delen av Reykjavik. Se foto i det här blogginlägget: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2010/05/island-pingvellir-golden-circlep.html Ett mysigt ställe med trevligt värdpar och underbara personliga rum! Kram Kim

Jenny sa...

Så spännande Eva! Är det månne Maria H du reser med? Själv drar jag till Paris nästa helg. Montmartre väntar!

Evas värld sa...

Visst är det härligt, Jenny! Ja det är jag och Maria H som drar iväg på äventyr för att spåna kring en manusidé.
Paris minsann... Hoppas du får det underbart.

Jenny sa...

Vill höra allt om er resa sedan - lycka till med manusidéen!
Av mig får du Paris-uppdateringar på bloggen och Facebook. Vore förstås ännu roligare att ses "in real life", som man säger.