https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 4 augusti 2010

Nej, inte än!

Vi satt i soffan på verandan och pratade, E och jag. Det var riktigt  mysigt tills jag insåg att mörkret kommit tillbaka. Det kom inte sakta och smög sig på så jag fick tid att vänja mig utan det kom nu ikväll helt plötsligt och överrumplade mig Visst var det sommar och ljust på sena kvällen bara igår? Visst var det nyss vi vandrade i solen ner till bryggan och tog morgondoppet och sa till varandra att snart blir det varmare i vattnet.
Men detta snart är ju nu? Och vattnet är kallt och regnet faller och mörket gör allting utanför huset svart.
Inte än. Snälla, lite mer värme, lite mer sommar. Och ljus.

6 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Förstår precis hur du känner. Idag kände jag verkligen att hösten hade gjort intåg i min sommar, med sin kyliga metalliska doft och morgonen var inte så strålande ljus som vanligt... Saknar redan sommaren fastän det ännu inte försvunnit helt. Blir du kvar länge på ön, eller börjar din vistelse på ön ta slut? Kram Kim

Maria Björkman sa...

Det kommer precis så där tvärt, i våra medvetanden. Men det är inte hösten, Eva. Det är sensommaren! :-)

Annika sa...

Bara regnmolnen drar förbi (och de ska de göra redan ikväll är det sagt) så kommer lite av ljuset tillbaka! Men mörka sommarkvällar gör mig ingenting, det är kylan jag avskyr. Jag älskar varma augustinätter med en natthimmel som strålar av miljontals stjärnor, när man tänder ljus och oljelampor och lyssnar till alla ljuden. För när mörket gör att inte ögonen ser så skärps hörseln istället!

Evas värld sa...

Annika, ja bort med regnet. Kanske är det mina ljusa norrländska barndomsomrar som gör mig så ljusberoende, och de förhatliga mörka vintrarna:) Kanske är det den skärpta hörseln som gör att jag "hör" saker i mörkret som steg på verandan och mystiska skrap?

Maria, en varm, ja het sensommar! Ja!!!!

Kim, nu går vistelsen mot sitt slut, jag bor sällan kvar efter 20 augusti, om det inte händer något underbart med vädret :)

Cecilia N sa...

Jag tror att erfarenheten av norrländsk ljus sommar (och mörk vinter) gör att man kopplar ihop mörker med vinter och o-sommar.

Nu har jag bott här mer än halva mitt liv och förståelsen för mörk varm sommarnatt är väldigt mager. Det är nåt fjärran exotiskt.

Kim M. Kimselius sa...

Hoppas att det händer något underbart med vädret så du kan bli kvar på din älskade ö. Kram Kim