https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 12 augusti 2010

Vår första Svalabok handlade om bland annat attacker mot en minkfarm

En bok vi skrev, Emma Vall, känns hela tiden aktuell som ungdomsbok. Det är Egna spår som är en spänningsbok för yngre tonåringar om bland annat hemska händelser vid en minkfarm på Tynningö. Någon har släppt ut minkar. Vilka ligger bakom? Misstankarna går till veganerna. Svala har kompisar som är veganer. Kan det verkligen vara de som bär ansvaret? Svala bestämmer sig för att ta reda på hur det ligger till.
Det är den första i en serie av fyra böcker om Svala och vi har varit ute i så många åttor över hela landet och pratat om Svalaböckerna. Nu är det så sorgligt att vårt förlag, Alfabeta, inte vill nytrycka så Svalaböckerna är svåra att få tag i, kanske finns en del kvar i pocket och de finns på bibliotek förstås.
Det är extratråkigt att alla fyra delarna inte finns att köpa eftersom vi ofta får förfrågningar från skolor om var man kan få tag i böckerna. Bokförlag har verkligen sin egen logik! Svår att förstå för mig. Vi ska ta tillbaka rättigheterna till Svalaböckerna och fundera på hur de skulle kunna bli tillgängliga igen för unga läsare.

3 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

böcker försvinner allt för snabbt, färskvara

Evas värld sa...

Hej Hannele!
Visst är det tråkigt! Alfabeta till exempel hade tidigare sina böcker i lager så länge... men nu har lagerkostnaderna blivit så höga, säger man!

Jane Morén sa...

Hoppas du kan ta tillbaka alla dina rättigheter för böckerna och du som skrivit så många böcker som verkar efterfrågas så mycket kan ju kanske börja ge ut dem själv!