https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 6 oktober 2010

Ett produktivt författaräktenskap


Jag kilade  iväg bort till Södra teatern för att lyssna på Zac O´Yeah och hans hustru Anjum Hassan när de talade om  samtida indisk litteratur. Södra teatern satsar på indiskt just nu, det är ett väldigt spännande program. Se mer om programmet här.
Anjum debuterar med romanen Bort bort
Jag träffade Anjum vid ett besök i Indien för några år sedan tillsammans med Zac som var vår initierade reseledare på min första författarresa till Indien. På bilden föreläser han på ett författarseminarium jag ledde i Goa. De är gifta med varandra och har båda varsin författarkarriär. Nu utges hon i svensk översättning och Zacs böcker utkommer i Indien. Ett produktivt författaräktenskap!
Tyvärr slutade kvällen snöpligt! Dottern hade glömt nyckeln och var utelåst så jag fick ila hem. Men jag ska läsa Anjums bok och återkommer.
På söndag kommer de tre spännande indiska kvinnor till Södran, Rosa Indien. Läs mer här.

1 kommentar:

Jenny Lindgren sa...

Vad spännande! Och även det på söndag, vilket jag dessvärre kommer missa då jag befinner mig på en ö ute i skärgården. Såg dock att det fanns massa fler intressanta aktiviter i programmet under hösten på Södran. Ett besök dit är ett absolut måste!