https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 5 oktober 2010

Varhelst jag kan koppla in min dator

Man kan skriva var som helst. Man kan slå läger på ett bibliotek, finns många olika. Man kan hitta ett café,  en hemlig hotellfoajé i en helt annan del av staden än där jag vanligtvis är. Det gör jag idag. En foajé med inte alltför mycket spring. En lagom stor med möjlighet att ladda datorn om jag sitter länge. Jag älskar att sitta anonym i vimlet och skriva. Det ska jag göra idag. Jag och min Mac.

10 kommentarer:

Evas blogg sa...

Hoppas du får en fin dag!

Granne med potatisodlaren sa...

Det är häftigt. Igår var datorn och jag på besök i stan. Där arbetade vi med att formge banderoller. Och så åt vi kanelbullar. Vi som inte är datorer.

Evas värld sa...

Härligt Eva Granne. Synd om den av er två som inte får njuta kanelbullar :)

Eva - hoppas du också har en härlig dag!

carina@pocolococreativo sa...

Underbart! Jag brukar göra samma sak, ute på stan, eller på en klippa vid havet, vid strandpromenaden....
Man behöver inte låsa in sig i alla skeden av ett skrivande, det tror jag är myt och bara myt. Och naturligtvis är vi alla olika, men om man inte behöver tystnaden och ensamheten i alla skeden, då är det toppen att gå ut till olika platser för att skriva.

Anneli sa...

Det låter helt fantastiskt!

Evas värld sa...

Carina så är det. Och när jag ÄR i min historia så är jag verkligen där och kan kan skriva med liv omkring mig, att vara trebarnsmamma är väl en bra träning kan jag tro:)

Anneli: Det är lustigt för idag var två hotellobbys fyllda med folk med datorer - så jag är inte ensam...;)

Annika sa...

Att ha ljud och liv omkring sig kan nästan vara bättre än för mycket tystnad. Kul att du är igång igen!

Evas värld sa...

Tack Annika, jag känner mig inspirerad nu och det är en bra känsla!

Victor Estby sa...

Ja, det kan funka att skriva med larm omkring. Men ibland, som när jag skriver vers (i slutskedet, när jag måste höra rytmen) måste jag ha tyst och omkring. Då är kammarn bäst med musiken avstängd. Brukar ha musik igång ofta annars när jag skriver.

Jane Morén sa...

Låter fint Eva, att du har ett sätt som fungerar bra för dig. Jag själv behöver ofta speciell musik när jag skriver och kan bli helt fantasilös om det skvalar nån reklamradio eller annan själlös musik i bakgrunden på en bar eller så. Jag trivs inte så bra på kaféer när jag ska skriva, det är ofta för mycket folk och jag lyssnar på allt som sägs och kan inte sortera bort det. Jag blir helt snurrig av alla samtal omkring mig och försöker följa med i dem alla. Jag behöver också hitta rytmen i min text, jag skriver genom att lyssna inombords hur orden ska falla, då behöver jag tystnad eller musik som backar upp just den texten.

Jag kan skriva i en nästan tom hotellbar med mjuka soffor eller fåtöljer med bara ljudet av en servitör i mjuka skor på en mjuk matta;-) som passerar nästan ljudlöst förbi ibland:-)och lite soft loungemusik som knappt hörs.

Annars skriver jag bäst hemma, där jag kan lyssna på galen eller monoton musik.