https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 16 oktober 2010

Läs om sjukhuset med bara enkelrum

Det här inlägget av Eva måste ni bara läsa, hon skriver om hur man kan undvika att förlägga män och kvinnor i samma sal på sjukhus - en osed man börjat med nu i Sverige. Det var en chock häromåret när E skulle opereras och det plötsligt hoppar upp en man med svarta håriga ben och en rock med glipa därbak ur sängen intill. Jag skulle uppleva det som fruktansvärt jobbigt och integritetskränkande att dela rum på sjukhus på det sättet. Man är så svag och hjälplös när man hamnar på sjukhus, det är jobbigt nog ändå. Men Eva berättar om sjukhuset med bara enkelrum i Visby, det verkar vara en genial lösning! Läs hennes inlägg!

4 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Tycker det är helt fel att de lägger kvinnor och män på samma salar på sjukhusen. Man känner sig ändå så naken och utlämnad när man är sjuk och inte blir det bättre när det ligger en karl i sängen bredvid. Kram Kim

Monica sa...

Ja jag tycker det är helt otroligt! Ungefär som att just då kan vi dela rum med vem som helst och det finns risker med detta, du vet ju absolut inget om den andre som kan ha gjort i princip vad som helst i sitt liv och nu söker vård. Helt vansinnigt är det.

Evas värld sa...

Kim visst är det vansinnigt. Hur kan pengarna få styra en sådan sak, jag tycker det skulle vara fruktansvärt att tvingas sova, sjuk, med en främmande man, eller flera, i samma sal.

Monica, det är otroligt, det måste bli uppror mot detta, ett uppror som alla friska måste ta del av och ansluta sig till, för den dag man är sjuk och det ligger en snarkande främmande karl i sängen bredvid har man inte kraft att kämpa!

Maria Björkman sa...

Tänk att det är "mitt" lasarett!