https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 23 oktober 2010

När lupinerna blommar kommer jag tillbaka, hejdå lilla hus, sov gott i vinter!Det är för sorgligt att vinternatta sommarhuset på ön. Det låg ett tjockt lager snö på sommarmöbeln när vi kom med båten, solparasollerna stod kvar ute på verandan, vattnet var inte avstängt. Vi borstade bort snön och ställde in möbeln i förrådet. Granne Kent stänger av vattnet i morgon. Allt ligger på vinterplatserna nu. Vi stänger noga alla dörrar, kastar en sista blick på huset. Hejdå lilla hus, till våren kommer vi igen! När lupinerna blommar.

PS: jag tittar på bilden av mig och ser att det inte är någon modeblogg. Men det är lite kul att jag sydde upp byxorna i Hoi An, köpte jackan i Toronto och mössan i Filippa Ks second handbutik. När jag tänker efter har jag alltid på mig något jag köpt på en resa!

12 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Alltid lika sorgligt att städa bort sommaren, även om den första snön redan fallit! Kram Kim

Cecilia N sa...

Otroligt att ni fått snö och inte vi. Men jag avundas inte ... inte än.

Monika Häägg sa...

Vilka vinterbilder du förmedlar Eva! Jag gillar vår och sommar mer. att stänga för vintern är alltid lite sorgligt...

Evas blogg sa...

Vemodigt är det att ställa undan sommaren. Men snart är den här igen. Men tänk att ni har snö före oss! Inte så vanligt.

Evas värld sa...

Det var mer snö på ön än i stan, så jag blev ganska häpen! Det är lite dystert och sorgligt att gå in i det utkylda huset, plocka undan allting, ställa in trädgårdsmöbler. Åh jag är verkligen ingen vintermänniska!

carina@pocolococreativo sa...

Du har väl ställt undan bord och så nu så de slipper stå och frysa i snön som vissa andra bord har fått göra?

Granne med potatisodlaren sa...

Det är sorgligt att åka till sommarlandet på hösten. Men spännande också. Tänk vilken utsikt det blir när alla träden fällt sina löv.
Sist jag lämnade Öland på hösten kunde jag inte låta bli att gråta när jag for över bron.

Var det lika sorgligt att kliva på båten hem?

Evas värld sa...

Carina, jag sopade snön från mina bord och lyfte in dem i ett skyddat förråd, de kommer att ha det så bra så. Jag har blivit en bättre människa- är igen bordplågare längre.

Eva Granne, det är så sorgligt att stänga sommarhuset. Värre för varje år faktiskt. Hur blir det nästa år? tänker jag. Så tänkte jag aldrig förut. Ett stort vemod griper mig när jag låst dörren och går ombord på båten.

Annika sa...

Vår stuga är ju vinterbonad och vi har alltid lite värme på men vi ser den ändå inte som en vinterstuga och även vi har tagit undan allting. Utom regnvattentunnorna då som var fulla när vi åkte och som kommer att spricka sönder om det blir is i dem. Från april är vi sedan där varje helg igen.

Evas värld sa...

Annika jag har grannar som går över isen för att fira jul på ön, men sån är inte jag. Det är skönt att stänga för vinter och komma tillbaka till våren. Om jag var rik eller händig skulle jag dock se till att alla fönster och dörrar vore riktigt bra isolerade så jag kunde ha en låg temperatur på. Igår var det utkylt iskallt inne.

Jenny Lindgren sa...

Men oj vad med snö!! Det missade jag helt när jag satt utomhus på café i Paris förra helgen. :)
Eva, du är alltid snyggt klädd, i helt egen stil.

Evas värld sa...

Jenny det lustiga var att det var snöfritt i stan så vi var oförberedda på att vi skulle pulsa i snö med sommarmöblerna!
Paris.... jag vill veta mer!