https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 24 oktober 2010

Sjaldag, själdag, skrivdag

Gråmulen dag. Som gjord att sitta inne vid sin Mac insvept i varm sjal, med stickade varma strumpor från Tibet på fötterna, fundera och eventuellt skriva ett och annat ord. Dricka chai med mycken smak av kanel. Det känns som om jag fått en hel vecka, alldeles oinbokad, till skänks eftersom jag bokade av min resa till Ghana. Känner mig ovanligt fridfull, höstfrid. Hur känner du?

8 kommentarer:

Annika sa...

Jag sa precis till T att regniga söndagar kan vara underbara eftersom det då är legitimt att sitta inomhus klädd i mjukiskläder och bara vara. Vi ska gå ut en sväng på e.m. för att gå på bio. Det blir dock inte så många steg - vi ser Filmstaden från vår balkong...

monika.westin sa...

Så skönt det låter. Själv är jag i någon slags uppåtgående kurva av fokuserad energi för att hinna med allt som vore bra att ha gjort innan min resa till Skottland nu på onsdag. En weekend i Edinburgh väntar, tillsammans med berättarvänner. Så nu lever jag med frågorna: Vad bör jag inte missa att göra respektive missa att kolla upp innan vi åker. Det är alltid kul att vara lite påläst och förberedd innan man besöker ett nytt ställe. Det motsatta är också spännande men när man är så många som vi så föredrar jag det första alternativet. Har du varit där någon gång? Har du några tips?

Evas värld sa...

Annika, vad härligt att bo granne med Filmstaden! Skulle vilja slinka in i mörkret på en biograf i myskläder men orkar inte gå ut, fick mitt lystmäte av frisk luft på landet igår.

Monika, det låter som en rolig resa. Tyvärr har jag inga tips alls om Edinburgh - men träffar du berättarvänner är jag säker på att det finns massor med förslag på vad ni kan göra.

cruella sa...

Regniga och kalla söndagar är mitt allra bästa; endast då förstår jag att jag faktiskt får lov att göra precis hur lite jag vill. Och det gäller ju egentligen varje söndag...

I dag har jag alltså läst tidningarna i sängen till elva, smulat i sängen, druckit en kopp kaffe till, plockat ihop lite återvinningsprylar och gått dagens enda promenad till Stadsmissionen vid Mariatorget där jag fick med mig en rolig kokbok, sett "Adam's Rib" på TCM och vikt lite tvätt. Saligt, ljuvligt.

Nu blir det potatisgratäng med rökt skinka och rotsaker i ugnen.

Ha en fin kväll!

Evas värld sa...

Cruella, det låter som en perfekt dag! Du har ju dessutom hunnit med att vara nyttig och dela med dig . Hoppas kvällen blir lika fin! Min nyttiga sak idag blev att frosta av frysen!

KaosJenny sa...

Ska åka på semester så jaga är rätt nöjd men känner att jag också kommer att vara väldigt nöjd när vi kommer hem igen, att få gosa ner sig i tjocksockar och ylletröjor med ljus och filt. Det blir också fint... Kram

Granne med potatisodlaren sa...

Det blev en citronkaka och besök av vänner. Ingen föreläsning av Ebba Witt Brattström för tiden glömde jag bort. Söndagslugn.

Evas värld sa...

Vad är bättre än vänner! Men jag är nyfiken på Ebba, hennes utspel i förra valet (var det väl) om att hon är folkpartist var... förbluffande!