https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 21 oktober 2010

Den ena oron tar ut den andra

Idag var jag på vaccinationscentralen för att ta en spruta mot Gula febern, annars kommer man inte in i Ghana. Jag ska dit om en vecka. Om jag får visum i tid. Men jag fick inte ta den sprutan utan fick i stället ett intyg att jag av medicinska skäl inte får ta den, däremot fick jag sprutor mot difteri/stelkramp och hepatit B och läskiga malariapiller.
Jag blev orolig så klart, så himla orolig att jag glömde att jag är rädd för rulltrappor och bara klev på den och obekymrat rullade neråt (det var en liten rulltrappa dock) innan jag insåg vad jag gjort.
Så är det, en oro tar ut en annan.

4 kommentarer:

Stockholmsmelodi sa...

Rädd för en rulltrappa? Men åka till Ghana kan du?
Ja, jag säger då det, konstiga människor finns det överallt.

Granne med potatisodlaren sa...

Tänk att jag har glömt bort det där med alla vaccinationer som behövs för resor utanför vår välordnade värld. Jag tror att bara tanken på så många sprutor skulle kunna få många att glömma bort sina andra rädslor.
Lycka till med visumansökan!

Evas värld sa...

Hej Stockholmsmelodi, ja vi människor är allt konstiga och jag håller med dig - visst är det konstigt hur man vågar en sak men fegar ur för något annat! Och vi är så olika...

Eva Granne, just nu har jag kval, det visade sig att jag inte fick ta spruta mot Gula febern, hur gör jag då? Ska man åka till ett Gula febern-område om man har nedsatt immunförsvar så man inte får ta den sprutan? Vad tycker du?

Granne med potatisodlaren sa...

Eva jag är inte modig när det gäller sjukdomsrisker, så jag hade nog låtit bli. Ja, om gula febern är vanlig. Är det mycket ovanligt att någon blir smittad då hade jag övervägt att åka.