torsdag 30 december 2010

Kloka råd om att släppa taget och känna frid

Ibland träffar enkla ord och råd så rätt. Nu på morgonen läste jag Sanna Ehdins funderingar inför det nya året. De passar mig bra, jag som kommit hem från en resa som inte i alla delar var enkel även om den var underbar. De passar mig bra ftersom jag vämjdes över köpgalenskapen även efter jul i reatider. Julklapparna för mig i min familj var kärlek och omsorg, men de köpstrider som utkämpas i reatider är inte vackra.
Här nedan är några av råden just jag tar till mig.
Läs mer genom att klicka  här

• Ta bort habegäret. Minska konsumtionen rejält och sluta köpa nytt ett tag framöver – inse att ägande bara är en illusion. Prylar är stressande och efter ett tag äger de dig… Vi lånar bara ändå – och inget går att ta med efter döden… Du kan inte heller "äga" eller kontrollera någon annan, barn eller äkta hälft… Så släpp taget och känn friden.
• Sluta jämföra dig med andra. De gör sin resa och du gör din resa… Gör det som gör dig glad istället för att bry dig om vad andra tycker om det du gör!
• Rensa och släpp taget om saker ofta. Res bara i livet med det och dem som du verkligen vill ha!

7 kommentarer:

Hanneles julparadis på Hisingen sa...

jo, man väljer ju själv hur mycket man ska handla, och hur man njuter av julen :)
Gott nytt år!

Evas värld sa...

Hannele1 Gott nytt år själv - jag är lite av en shopoholic ibland så jag behöver en och annan puff i rätt riktning:)

Sofie B-C sa...

Jag blir så stressad av köerna och hysterin i affärer att jag slutat gå i affärer vid jul! Vi vuxna utbyter böcker och barnen får ngt litet, symboliskt, samt en slant som de själv kan gå och handla för. Fast det funkar väl bara med lite äldre barn ... små barn gillar ju paket! Men det behöver ju inte kosta en förmögenhet. Jag antar att Miton är i den där härliga åldern då allt som prasslar är kul:)

Evas blogg sa...

Kloka råd. Jag andlar så sällan men det har inte alltid varit så. Jag handlade massor när jag var yngre. Och jag kan känna friden i att inte behöva köpaför köpandets skull. Jag har i stort sett allt jag behöver. Det enda jag vill ha just nu är en systemkamera.

Pia sa...

Så kloka råd värda att ta vara på!

Evas värld sa...

Sofie, om det är ett råd jag måste ta fasta på så är det att sluta shoppa för mycket, det bottnar i en otillfredsställelse, jag vet det, men det är ångestdämpande. Jag jobbar med det!

Eva, jag känner ju också att jag har alt jag behöver - utom faktiskt precis en ny kamera!

Pia, det är något i de råden som talar till mig, i synnerhet med det där att rensa och våga släppa taget.

Kim M. Kimselius sa...

Fina ord! Gott Nytt År! Kram Kim