onsdag 15 december 2010

Vill bli röd om kinderna av juliver och kyla och känna att staden glittrar

När jag kom hem hade döttrarna julpyntat. De finaste tomtarna. Glitter kring läslampan.  Vi har en diskussion om julgardiner, jag har röda så fina med guldglitter men yngsta E gillar dem inte, mellan- E och jag tycker om dem. Än ligger de ouppsatta.
Nu har vi också en tomtediskussion i familjen - vem ska vara tomte? Alla är ense om att Milton måste ha en tomte - men ingen har anmält sig frivillig än. Senaste gången vi hade tomte var det yngsta E.
Nästa år - då kan jag göra en paketkalender till Milton - det fick mina barn och älskade det - men någon gång på vägen med tre barn kroknade jag - 3x24 paket blev övermäktigt. Sen blev det chokladkalendrar.
Nu ska jag bekänna att jag inte varit utomhus sedan jag kom hem i söndags. Varit hemma och njutit och Milton har varit hos mig på dagarna. Idag måste jag gå ut. Trots snö. Trots kyla. Tar på nya vinterkappan från Vietnam och ger mig ut. Vill bli röd om kinderna och känna att staden glittrar. Julförväntan, jag älskar det.

9 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Du kan väl vara Miltons första tomte?! Det vore väl kul.

Jag tittar ut på snökristyren och vet att den betyder bitande kyla. Hoppas att ni har det torrare i kalluften. Härligt med alla julbelysning och alla människor på stan. Det tycker jag när man inte måste jaga julklappar.

Granne med potatisodlaren sa...

Välkommen till vinterland glömde jag skriva.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Eva, det är härligt att vara i vinterland igen och jag känner bara julefrid, ingen stress alls än så länge i alla fall.

Jane Morén sa...

Jag tycker också du ska vara tomte, det blir jämställt och modernt och kul! Röda kinder mot mörkblå kappa blir ju helt rätt.

Evas blogg sa...

Vinterland denna tid på året=Love. Jag tycker också du ska vara tomte.

Pia sa...

Härligt att vara inne och njuta Milton Eva, Du måste ha längtat massor efter honom.
Idag när solen skiner är det vackert i vinterland och ett ypperligt tillfälle att skaffa sig lite julrosor på kinderna.
Kram!

Anneli Stålberg sa...

Visst är det härligt! Bara man kan hålla julstressen långt borta ifrån sig.

Anonym sa...

Åh vad jag saknar paketkalendrar. Det borde inte vara åldergräns på dessa. Numera har Alexander en julstrumpa på sin dörr där jag lägger ner små saker då och då. Han har inte bett om det, men han säger inte emot trots att han fyller 20 nu i dagarna. Skulle bara våga säga emot, det är en mors rättighet!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Klart Alexander ska ha en julstrumpa, det ska Milton minsann få nästa år! Jag älskar att själv få paketkalendrar för övrigt och har fått det de senaste åren, men nu åkte jag ju bort så det blev ingen.

Väldig enighet om att jag ska vara tomte, vi får väl se - en liten rödblommig tomtemor är kanske inte så dumt!