https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 3 januari 2011

Innan jag börjar skriva måste allt finnas på plats nuförtiden

Jag tänker att idag är dagen då alla förra årets kvitton måste sorteras på något bra sätt. Jag har tvättat allt, plockat ner julgransprydnaderna och vikt ihop juldukarna.  Jag måste komma i ordning, känner jag. Allt det besvärliga måste vara avklarat innan jag sätter mig ner vid ett tomt städat skrivbord detta nytt år och börjar skriva på allvar igen. På allvar förresten? Det är roligast när det också är på lek.
Men skrivandet förutsätter en disciplin. Det går lättast om livet omkring inte är alltför roddigt. Så var jag inte tidigare. Jag röjde av en bordshörna och satte mig och skrev. Det var då jag inte hade någon tid, steg upp tidigast i familjen för att skriva innan vi alla skulle iväg till arbete och skolor. Längtade till min stökiga hemmahörna när jag var på jobbet, ville bara sjunka in i skrivandet, påhittandet.
Nu har jag all tid och sätter upp nya regler för mig själv.

3 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Det där med både och, lek och hårt arbete. Men bäst när allt bara flyter och tiden försvinner. Då är det kanske som när du skrev hemma i en hörna. Ingenting spelar någon roll utom berättelsen.

Evas värld sa...

Eva, ofta är det så om jag sitter ute någonstans, på ett café där jag inte har ansvar för ordningen och inga tvätthögar tittar ilsket på mig, då glömmer jag tid och rum

Anneli sa...

Det är härligt att få sätta upp sina egna "regler". Huvudsaken är att man trivs.
Jag önskar dig ett fantastiskt 2011.