https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 16 januari 2011

Krypa ner och läsa en bra bok jag längtat efter

Det är väl sisådär med festkonditionen, tänker jag efter två fester och några andra roliga möten i helgen. Nu är jag trött. Så ljuvligt att puffa upp kuddarna bakom ryggen, krypa ner med en bra bok. Ikväll Cornelia Funkes Reckless,   den har jag längtat efter att läsa. Hon är en av mina favoriter.
Annars är jag redan lite matt över den kampanjvåg för tysk litteratur som börjar rulla in över oss inför Bok och Bibliotek med tyskt tema där man också involverat några bra bloggar att vara ambassadörer för mässan. Det är säkert bra. Men vissa dagar på bloggen känns det som väl många tyska tips, redan. Säger jag som kanske borde bilda mig på tysk litteratur men lättsinnigt säger jag att det känns lite som skolan: "Nu läser alla duktiga elever i år böcker av tyska författare."
Då längtar jag oemotståndligt efter en fransk författare, eller en från en helt annan kontinent.

2 kommentarer:

*P* sa...

Jag vill också krypa ner i sängen och fortsätta göra det jag gjort hela dagen - läsa "Smultron & svek".

Det där med franska författare vill jag gärna uppdatera mig om. Tanken slog mig när jag hade läst "Ät mig". Kan det vara det franska ursprunget som jag tycker om?

Evas värld sa...

Hej P! Kul att du läser vår Smultronbok.
Sekwa är verkligen ett förnämligt förlag som förser oss med så många nya spännande franska författare. Jag är svag för det franska ursprunget precis som du:)