https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 2 januari 2011

Lyssna och läs: Vilken klok kvinna!

Jag hade en gång förmånen att få prata med Patricia Tudor-Sandahl vid hennes köksbord och göra en intervju med henne. Vilken klok kvinna! Jag var själv vid den tiden i ett eländigt tillstånd men gick upplyft och berikad därifrån. Jag kände mig också berikad efter att ha lyssnat på hennes program Vinter i P1 den 1.01.11. 
"Att våga darra är att våga leva" sa hon och berättade att åren mellan 60 och 70 varit de bästa i hennes liv. Man kan lyssna på programmet via länken Vinter . Det hon talar om kan man också läsa i hennes kloka böcker Den tredje åldern och Den fjärde åldern.
"Våga utvecklas och söka ett rikare liv även i mogen ålder", uppmanar hon alla som önskar förändring men klamrar sig fast vid det gamla!

8 kommentarer:

carina@pocolococreativo sa...

Härligt Eva! Och visst behöver vi en klok kvinna som hon, som påminner oss om att vi ska våga leva hela livet.

Kim M. Kimselius sa...

Så roligt att du nämner det här! Jag tycker aldrig man blir för gammal för att utvecklas. Ska köpa en av hennes böcker och läsa. Tack för tipset! Kram Kim

Evas värld sa...

Kim, jag tror du kommer att gilla båda de här böckerna. Precis som du är hon ständigt på väg, nyfiken på vad livet ger, skapande.

Evas värld sa...

Carina, det är härligt med kloka förebilder som P T-S. Hon delar så generöst med sig av kloka citat och funderingar att jag hela tiden vill läsa hennes böcker med en penna i handen och stryka under!

Pia sa...

Eva, om Du inte har läst hennes bok "Eftertankar", så gör det. En underbar liten bok med tänvärdheter att ta till sig. Min bok är nästan sönderläst eftersom jag tycker så mycket om den.

Har fyra böcker av henne och de är lika läsvärda allihop.

Evas värld sa...

Pia, jovisst har jag Eftertankar och förundras alltid när jag läser i den över hennes vardagskloka funderingar.

Evas blogg sa...

Klok kvinna!

Evas värld sa...

Eva! jag tror du skulle ha så stort utbyte av hennes böcker. Du kanske redan har läst dem? Om inte så tror jag det blir en upplevelse. Det fina var att hon var lika klok och vänlig i verkligheten också den gång jag träffade henne.