fredag 11 februari 2011

Bekännelser av en snöallergiker

För två dgar sedan var jag så pigg. Tog itu med saker på dåligt-samvetelistan, skrev, promenerade på de nästan snöfria gatorna och funderade så smått på att skippa broddkängorna till förmån för de jättesnygga kängor jag köpte i Vietnam men inte hann använda innan snön kom. (Köpte betyder i detta fall lät sy upp efter mina egna fötters storlek.) Jag mådde bra, kort sagt.
Igår: Då var jag däckad, kokt spagetti, låg som en slips, som Kaos-Jenny så fint utrycker det.
Och vad hände igår?
Jo just det, den vedervärdiga oönskade snön vräkte ner över de snöfria gatorna och täckte dem. Elin fick stiga av bussen vid Erstagatan och gå hem, bussen klarade inte backen. Ellen fick stiga av ännu tidigare, vid Tjärhovsplan, för det var för halt för bussen och för mycket snö. Jag fattar inte det? Aldrig att en enda buss var inställd på vintern i min förvisso snöiga hemstad Sundsvall. Kanske beroende på att man då plogade gatorna och sandade och hade bussar för svenskt klimat, inte sydeuropeiskt?
Min slutsats: Jag är snöallergiker. När snön kommer säger min kropp: "Stanna inne, lägg dig under ett täcke. Dra ner persiennerna."

6 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Jag lider med dig! Det är förfärligt med snö i storstan. I alla fall när tekniska kontoret tänker bort den i stället för att snöröja. Men idag står t o m Sundsvall still. Det måste vara häftigt snöfall och storm för att det ska ske.

Vi vandrar i de 25 kalla graderna och ser hur himlen ändrar färg från turkost till grått. Snart har vi både snö och kyla.

En bonusdag som Lotta från Kalix skrev. Man kan inte åka skidor, vara ute och få dåligt samvete. Bara njuta av elden i kaminen och den tredje koppen med nybryggt kaffe.

Cecilia N sa...

Jag läste att flygen igårkväll till Sundsvall fick vända/inte lyfta. Jag är faktiskt förvånad över att vår lilla gata var plogad imorse (nåja, jag klev upp vid 9, men maken for ½8 och då hade han skottat bort plogvallen).

Jag minns att bussarna stannade en gång när jag var ung: i Norrköping när det var blixthalka.

Evas värld sa...

Ingen idé att gnälla, det är som det är! Men nog är det snurrigt när alla bussar i hela Stockholm ställs in! Som i morse och ikväll. Tur att mina kvällsplaner ändrades så jag blev kvar hemma,

Annika sa...

Känner som du men försöker att ta det med jämnmod. Svårt dock...

Evas värld sa...

Annika, man kämpar ju hårt för att inte vara en gnällspik, fast det är svårt när snön vräker ner och gatorna förvandlas till en skridskobana

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Jag fastnade i Sundsvall på väg hem för att fira jul. Jag höll mig för skratt, då timmen var en god bit över midnatt och jag hade rest i 14 timmar... Men Sundsvall under andra omständigheter en trevlig stad, jobbade där för drygt ett år sen.