https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 18 april 2016

Vem är den svenske Bernie Sanders? Göran Greider!Jag kan inte säga att jag följer det amerikanska valet så noga. Men i helgen läste jag med förtjusning en artikel i DN om fenomenet Bernie Sanders, Den osannolike kandidaten. Vresig, 74 år gammal, populär bland ungdomar. Björn af Kleen har gjort ett spännande porträtt av denne arge, egensinnige man. Lite som Corbyn i England, också ganska arg, egensinnig. Radikal med en tjurskallig envishet i hela sina liv. Och älskade av ungdomar som tröttnat på slimmade politiker med löften de inte håller.

Ganska kul mitt i alla de reklambyrådesignade kampanjerna, tycker jag. Oväntat.
Så nu undrar jag vem i Sverige som skulle kunna motsvara Corbyn i England eller Bernie Sanders i USA.

Tjalle Tvärvigg hette en seriefigur när jag var liten.
Vem är politikens Tjalle Tvärvigg i Sverige, vem är den svenska/svenske Bernie Sanders?

TILLÄGG: Hoppsan jag fick inte ett enda förslag! jag har gjort en enkät i bekantskapskretsen och vi har enhälligt kommit fram till det slående namnet på den svenske Bernie Sanders: GÖRAN GREIDER!!!!

4 kommentarer:

KaosJenny sa...

Hm, den är lite svår den... Kanske skulle man kunna säga något om Ehrenberg som fortsätter att driva och driva...
Sanders är väldigt uppfriskande och känns upplyftande för hade det bara varit Hillary och token Trump, det hade varit deprimerande...
Kram

Anonym sa...

Håller med om att både Greidner och Ehrenberg är värdiga att jämföras med Sanders men jag föreslår nog Maria-Pia Boethius.

Gunilla

Eva Swedenmark sa...

Så sant som det är sagt Jenny! Det är ändå ett tecken på att något kan hända som vi inte anat. Något bra alltså. För något så hemskt som Trump kunde man ju heller inte ana.

Eva Swedenmark sa...

ja Gunilla! Vilket bra förslag: Maria-Pia!
Jag är så sjukt trött på de etablerade politikerna. Men var är Gudrun Schyman, hör ingenting om henne?