lördag 12 februari 2011

Nog vore jag värd en iPad?

När jag flög till Vietnam i höstas, många timmar, sneglade jag avundsjukt på medpassagerare som hade läsplattor. Jag hade förstås ryggsäcken full med böcker, ganska tungt! Jag läste och lämnade böckerna efter mig som ett spår på hotellen i Hanoi och Hoi An. Ska jag vara ärlig ersatte jag på hemvägen böckerna med kläder jag sytt. Att siden kan väga så!
Min ryggsäck på hemresan gjorde mig så baktung att jag knappt kom upp på flygbussarna med den, pinsam erfarenhet som gör att jag inser att gymmet och en läsplatta är min räddning i framtiden!

Men jag såg i alla fall hur enkelt och fiffigt de med läsplattor bläddrade på sin lilla tunna lätta platta.
Nu kom dottern hem med en ny sådan. Och den är laddad med världslitteratur, 250 böcker, en massa klassiker, böcker på engelska och franska. Vad avundsjuk jag blir. Jag tänker att nog är jag värd en iPad? Men tittar dystert i min plånbok och tänker att värd, visst, men du är för pank!
I alla fall, vilken uppfinning för mig som inte är världens starkaste men älskar att kånka omkring på böcker.

5 kommentarer:

Peter Fowelin sa...

Klart du är värd en iPad! :) Men är det mysigt att läsa på den, tror du?

Evas värld sa...

Hmm Peter, mysighetsfaktorn är inte lika hög som med en bok. Men tänk att få för sig att man har lust att läsa en klassiker, typ Bel Ami på franska, en kväll och så finns den i apparaten? Plus att man kan ladda in nya böcker? Jag har varit tveksam men nu är jag frestad.

englundskan sa...

Sälj dina böcker på Bokbörsen tills du får ihop till en platta, men det lär ta ett tag för det är nog flera som kommit på samma idé.

elin sa...

det är du absolut! men det finns läsplattor för 1000 kr också.. kanske ngt att titta på? Om man främst ska läsa på den är läsplatta bättre än ipad.. ipad är som en liten bärbar dator mer.

Evas värld sa...

Englundskan, jag har svår separationsångest från mina böcker:)

Elin, du vet att jag är så macfixerad, iPhone-ian och iPodfrälst, klart jag måste ha en iPad :) hopplös typ är jag!!!