https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 14 februari 2011

Tur att jag har en sol i mitt liv

Jag är  inne och läser och skriver. Det jag mest läser just nu är resebroschyrer. Jag drömmer mig bort till allt med sol och värme. Har till och med gluttat på Kanarieöarna fast jag lovat mig själv att aldrig åka dit efter en fasansfull vecka jag tillbringade där. Mest tittar jag på Korsika. Det är fint där. Hotel Napoleon Bonaparte i Ile Rousse - det kan jag drömma om kalla dagar när det är så halt på gatorna vid Slussen att man bara glider nerför de osandade backarna. Jag hade druttat omkull om jag inte klamrat mig fast vid Miltons far och vagn.
Tur att jag har en liten sol i livet som förgyller de kallaste dagar. Måndag idag. Miltondag. Vi leker kurragömma och tittut och läser Stina Wirséns bok Hej, ska vi leka kurragömma. Den är underbar, tycker både Milton och jag. Sedan gömmer vi oss för varandra, bakom ett hörn, under en handduk eller vad som helst. Och blir jätteglada när vi tittar fram och hittar varandra.

4 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vilken tur att du har en liten solstråle i ditt liv! Ja just nu är det bistert där ute, alla solstrålar behövs, små som stora. Vår solstråle (en av dem)åkte alldeles nyss tillbaka till Linköping och nu är det tomt här igen.

Jane Morén sa...

Åh vad roligt det låter att leka med Milton. Jag blir alldeles varm och kommer på mig med att le jättestort när jag läser hur ni leker tittut, vad roligt det var när barnen var små!

Andrea sa...

Min son är i åldern att han älskar kurragömma men inte kan hålla tyst. "Här är jag!" sitter han och hojtar medan man låtsasletar (för han gömmer sig inte särskilt bra heller). Men vad gör det? Huvudsaken är att det är roligt!

Evas värld sa...

Eva, förstår att det är jobbigt att ha solstrålarna så långt borta!

Jane, det är underbart att leka med ett tillitsfullt barn, jag tänker på vad det innebär för ett barn att alltid mötas av leende ansikten

Hej Andrea! Visst är det gulligt när man ser glädjen stråla från deras ansikten när man bara varit gömd den kortaste stund!