https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 1 april 2011

NU är vad som gäller

Vet ni vad, Annica och jag har träffat nio femteklasser i Mora på tre dagar. Vi har haft en lektion med var och en av klasserna och berättat om vårt skrivande, gett skrivtips och svarat på många intelligenta frågor. Igår avslutade vi besöket med en inspirationskväll med lärare och bibliotekarier. med rubriken "Ensam är inte stark".  Vi pratade utifrån vårt eget skrivande om att förverkliga drömmar. Vi uppmanade dem att ta tag i sina drömmar nu! Tänk inte att "det ska du göra sen", sa vi. Vem vet vad detta sen innebär, nu är vad som gäller.
Jag är tillbaka hemma igen, faktiskt väldigt trött. Men det är helg, jag är trött men glad, kan man säga eftersom besöket var så lyckat och entusiastiskt.

Vi hann med ett besök på fina Zornmuseet och fick bland annat se delar av den intressanta utställningen om Emma Zorn. Här porträtterad läsande av sin make Anders Zorn.

6 kommentarer:

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Å vad roligt!
Har precis själv varit ute och föreläst + svarat på frågor och gjort praktiska experiment tillsammans med högstadieelever i egenskap av konstnär. Det var SÅ kul - och verkligen en helt annan sak jämfört med att jobba som lärare!

Kim M. Kimselius sa...

Vet precis hur du känner dig. Även jag har varit iväg och föreläst i tre dagar på olika skolor, mycket bilkörning. Det tar på krafterna, även om eleverna ger energi tillbaka genom sin entusiasm. Underbart att höra att du uppmanar dem att våga satsa, precis vad jag gör under mina föreläsningar.
Kram Kim

Evas blogg sa...

Vilka "gedigna" dagsverken ni har gjort. Nu är du verkligen värd en ledig helg!

Evas värld sa...

Maria-Thérèse, visst är det inspirerande och nyttigt att möta eleverna!

Kim, jag har set på FB hur du åkt omkring. Det är underbart men jag blir verkligen trött, det kräver så mycket koncentration och närvaro.

Tack Eva, jag ska bara umgås med familjen i helgen och ta det riktigt lugnt!

Granne med potatisodlaren sa...

Vilken tur att det finns skolor som satsar på att bjuda in kultur till skolorna. Alla dessa elever är värda chansen att drömma om vad de kan göra. Värda att få veta att alla kan på sitt sätt.

Och Zornmuseet som grädde på moset. Jag tänkte på Emma Zorn denna vecka för mamma och jag löste Svds korsord tillsammans. Det handlade om Emma.

Evas värld sa...

Eva Granne, det är så viktigt att världen utanför skolan släpps in. Synd att det är så få kommuner som satsar på dessa möten mellan författare och elever. Det var verkligen en givande vecka. Så kul med SvD-korsordet, det upptäckte jag aldrig. Vilka fina bilder AZ målat av Emma! Det var en fröjd att gå omkring och titta!