https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 2 maj 2011

En människospillra som alls inte har någon ordning på sina siffror

Är det någon gång jag känner mig riktigt misslyckad så är det vid deklarationen. Alla papper som inte ligger där jag trodde de låg, alla siffror som ska räknas ihop men aldrig stämmer. Allra värst är att inse att den illusion om mig själv som en som har ordning på sina papper som jag försökt omhulda en tid -  den var bara en illusion, en blå ballong som försvinner upp i luften och lämnar mig tillspillogiven bland ruiner av borttappade kvitton och siffror som flyter omkring utan struktur, mål eller mening.

5 kommentarer:

Jane Morén sa...

I alla fall inspirerade det till ett läsvärt inlägg, härligt beskrivet, känner igen mig, papper som bara travar iväg utan att berätta vart de tar vägen, siffror som hoppar runt hit och dit.

Trillingnöten sa...

Vid den här tiden på året är jag glad att jag bara har förenklad självdeklaraktion och inte så mycket annat än lön att hålla reda på. För jag skulle minsann sitta som du gör och klia mig i skallen i all evighet! :)

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Hav förtröstan min vän. Jag är arkivarie och registrator...och inte ens jag har ordning på alla papper...det är som att den ordningen tar slut tills jag hinner komma hem. Jobbet får all struktur och jag lever själv i ett underbart och befriande kaos.

Evas värld sa...

Jane visst är det hemskt hur olydiga dessa papper är!

Trillingnöt, nästa år vill jag bara trycka på en knapp!

Ofrivilliga, dina ord ger mig tröst!

Peter Fowelin sa...

Jag har också en självbild som ordningssam - trots att kaoset på mitt skrivbord hur tydligt som helst säger att det inte stämmer. Men jag fortsätter att ljuga för mig själv och säga att "jodå, under kaoset finns det struktur och rutiner". I själva verket är det min redovisningskonsult som bringar ordning i kaoset ...