måndag 27 juni 2011

Brukar du lägga hyllpapper i dina byrålådor?


Fördelen med att arbeta hemma är att det går att skapa omväxling. Idag läste jag flitigt korret till Sopkungen som kommer i höst. Sedan tänkte jag gå en promenad till bryggan. Men jag drog ut en byrålåda och såg det gamla fula papperet. Hmm... jag har ju Lotta Kühlhorns fina papper, likadant som omslagen till Kärlek och käk... det skulle vara fint i mina lådor i den gamla byrån som alltid stått i mitt rum på landet.
Så jag mätte och la i nytt papper i mina lådor och satte fast med häftstift. Vilken nostalgi. Min mamma lade alltid hyllpapper i byrålådor och på hyllor och satte upp hyllremsor. Det brukar inte jag. Men vad fint det blev.
Jag känner mig stolt när jag drar ut lådorna. Jag hann promenaden till bryggan också och jag har suttit en lång stund på verandan och läst manus. Dessemellan oljade jag in Miltons skrinda så den står klar när han kommer. Vilken dag!
Hur har du det med hyllpapper?

7 kommentarer:

Cecilia N sa...

Det ligger kvar hyllpapper i lådorna i chiffonjén som maken ärvde efter sina morföräldrar.

Det händer inte så mycket förändring här om det fungerar med det som är ...

I övrigt inga papper. Kanske för att jag nån gång fått aversion mot papper som skrövlar sig. Då ska man inte ha papper.

Annika Estassy sa...

Okej, här kommer en mycket dum fråga: är det med hyllpapper (lådpapper) som med fina underkläder, att man njuter av att veta att det vackra finns där trots att det döljs av allt som ligger ovanpå? Det är liksom känslan som räknas...
:)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Cecilia, jag vågar inte tänka på hur länge det papper jag hade i byrån legat där... skrövligt var det och inga häftstift. Nu är de ordentligt ditsatta och åh vad fint det är!

Annika, visst är det känslan som räknas men det är också så fint och prydligt... ja okej då, det är en känsla av ordning, gillar såna känslor :)

nurseblog sa...

I mina lådor och skåp ligger det inget hyllpapper, men det finns planer på att lägga dit det...

Det skänker känslan av hemtrevnad och ett ombonat hem och visar på en underbar omsorg om detaljerna.
Och kanske är jag även lite nostalgisk, min farmor var alltid så noga med hyllpapper...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Nurseblog, visst är det lustigt att vi grips av denna nostalgiska lust :) Här ett tips på fina hyllpapper: http://www.kolonistockholm.com/collections/cupboard-paper

Anneli Stålberg sa...

Nej jag har inte det, men jag har tänkt på det många gånger på senaste tiden. Särskilt att använda det på ställen som blir smutsiga lätt, som i toalettskåpet.

cruella sa...

Gamla byråar och hyllar är ganska ofta obehandlade och lite fransiga och stickiga. Inte så skonsamt mot kläder, upptäckte jag när jag köpte en gammal byrå för nåt år sedan. Så då blev det lådpapper med häftstift. Känns vårdat och fint.