https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 23 juni 2011

Men hur många grader är det, egentligen...

Åh vad dom skrattade åt oss, våra indiska vänner på seminariet i Goa för några år sedan. Den första frågan från alla oss svenska författare var varje dag: "Hur varmt är det?"
I luften, i vattnet... Det var varmt. Så oföränderligt varmt att man inte behövde veta. Solen sken, luften var varm, vattnet var varmt. hela tiden vi var där. Som ett faktum. Varför fråga?
Jag tittar ut genom fönstret dan före midsommarafton, har just satt på elementen och tagit på varma strumpor. Det regnar.
Det är kallt. Hur många grader är det? Egentligen.
Och i vattnet? Det ska vi inte tala om. Kallt!
På bilden: Ett glatt författarseminarium i Goa när solen sken, havet var varmt
Hallå! Jag vill gärna veta. Hur många grader är det, nu när det är sommar.

5 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Haha, sant :) Behöver man vet att det är 40 grader, eller kan man bara känna det och anpassa sig? Och behöver man veta att det är 10 grader och regn när man tittar ut genom fönstret?

carina@pocolococreativo sa...

Här är klockan 8.56 på morgonen och graderna är 36 stycken.

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

midsommar blir det, vilken temperatur det än är. Jag planerar att göra det bästa av helgen, vilket väder som än serveras! Just nu ska jag låta bli att klia på mina stygn, det är en bra början...Önskar dig en riktigt fin helg! Och du, din sol får du ju träffa...då kvittar det väl om det faller lite kyligt regn?
kram E

Evas värld sa...

Klockan är 23.18. Solen har anlänt till ön. Just nu sover han sött. Men det får bli vilket väder som helst, soligt är det! I morgon ska Milton dansa runt midsommarstången om han vill, och åka i sin nya skrinda.
Glad midsommar!

Maria Björkman sa...

När vi var i Goa för en massa år sedan, frågade vi samma sak. Förbannade oss själva att vi inte tagit med någon termometer. När vi frågade receptionspersonalen hur varmt det var, ryckte de på axlarna och svarade: "Hot".

Vi borde nöja oss med det!