måndag 29 augusti 2011

Första omdömet om Sopkungen är väldigt positivt

Även om man skrivit många böcker är det pirrigt att släppa ut sitt barn i världen och höra andras omdömen. Så det har varit litet pirr sedan jag fick lådan med nytryckta Sopkungen förra veckan.
Idag kom Bibliotekstjänsts omdöme, viktigt för inköpen till biblioteken bland annat. En av mina böcker som jag gillar jättemycket, Jag vågar vågar du? sågades på ett märkligt sätt av en av lektörerna och det märktes på försäljningen.
Men Sopkungen fick jättebra omdöme, här några citat:

"Maria Herngren och Eva Swedenmark har tidigare samarbetat i ett flertal barn- och ungdomsböcker, många med ett utpräglat samhällsengagemang. Huvudpersoner i den här boken är 11-åriga Tea och hennes svartjobbande pappa. De lever ur hand i mun och flyttar ofta. Tea tvingas gång på gång starta om i ny skola. Tea och pappan tycker om och tar hand om varandra trots yttre påfrestningar."
och:   "Boken är en lyckad blandning av socialt drama och kriminalberättelse. Upplösningen, som utspelas på en soptipp, är dramatisk. Berättelsens många ingredienser smälts samman till ett lyckligt slut, där även den utflyttade mamman finner sin roll. Språket är lättläst och handlingen lätt att följa. Texten är luftigt satt och de svartvita illustrationerna av Maria Sandberg stämmer fint med läsarens bild av Tea."
Roligt eller hur?

8 kommentarer:

Kim M Kimselius sa...

Vad roligt med en så fin recension från BTJ, det betyder mycket, jag vet! Lycka till med fortsatta recensioner och försäljning.
Väntar med spänning på recensionerna från BTJ på mina nya böcker På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa. Vet att du vet hur pirrigt jag tycker det är!
Kram Kim

Annika Estassy sa...

Glimrande Eva, ett stort grattis till er båda! Ni är helt enkelt super duper duktiga.

Karin sa...

Grattis Eva! Och Maria, förstås. Jätteroligt!

Cecilia N sa...

Grattis!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Kim, nä pirrigheten går aldrig över, ändå har du skrivit så många så uppskattade böcker. Håller tummarna för jättefina omdömen på dina nya böcker!

Tack Annika!

Tack Karin!

Granne med potatisodlaren sa...

Vad kul att ni blev lästa på allvar. Det betyder mycket. Och det är viktigt att böcker tar sina läsare på allvar vilket ni alltid gör. Grattis.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Cecilia!

Eva Granne, du säger verkligen precis just det som är så viktigt: Att det man skriver tas på allvar! Och att det läses på allvar ... så bra sagt! Tack

Jane Morén sa...

Jättestort grattis!